Paz. Nis 28th, 2024


Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlediği etkinlikler kapsamındaki Cumhuriyet Konserleri serisi ağır ilgi gördü. “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır etkinliklerle bu kenti buluşturmaya devam edeceğiz” diyen Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Biz bu ülkeyi var eden kıymetlerden, Cumhuriyetimizin kıymetlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ve izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yaşasın cumhuriyet. 100 yılımız kutlu olsun” sözlerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlediği etkinlikler kapsamındaki Cumhuriyet Konserleri serisi ağır ilgi gördü. Fiyatsız olarak düzenlenen etkinliklerde birinci olarak, Cumhuriyet Resitaliyle piyanist Hakan Demir dinleyicilere unutulmaz bir klasik müzik ziyafeti sundu. BGSO Aktiflik Alanı’nda gerçekleşen resitalde dinleyiciler yerli ve yabancı birçok kült yapıtı dinleme fırsatı buldu. İzmir Marşı ile büyük bir coşkuyla son bulan konserin dinleyicileri ortasında yer alan Zehra Çalık, Demir’e teşekkür ederek günün anısına çiçek takdiminde bulundu. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Beylikdüzü Sahnesi’nde gerçekleşen Mustafa Özarslan ve Küme Çığ’ın Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası (BGSO) ve Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu (BÇGK) ile birlikte sahne aldığı ‘Aşık Veysel Türküleri’ konserine ise vatandaşların iştiraki ve beğenisi epey ağır oldu. Konserin başlamasıyla birlikte dinleyiciler Aşık Veysel türküleriyle müzik dolu bir gecenin tadını çıkardı. 2 saat süren aktifliğin akabinde sanatkarlar uzun müddet ayakta alkışlandı.

 

“100 yılımız kutlu olsun”

Konsere olan ilgiden büyük memnunluk duyduğunu söz eden Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır etkinliklerle kentimizi buluşturmaya devam edeceğiz. Biz bu ülkeyi var eden bedellerden, Cumhuriyetimizin kıymetlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ve izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yaşasın cumhuriyet. 100 yılımız kutlu olsun” diye konuştu.

Konserler serisinin üçüncü ve son gününde ise Beylikdüzü Türk Halk Müziği Topluluğu sahne alacak. 27 Ekim Cuma günü (bugün) saat 20.30’da başlayacak konser, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Beylikdüzü Sahnesi’nde gerçekleşecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen