Çar. May 1st, 2024


Otomobil sporları arenasında öncü gruplardan olan Castrol Ford Team Türkiye, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan ve Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamak için özel düzenlenen ‘100. Yıl Rallisi’nde uzunluk göstermeye hazırlanıyor. Türkiye’nin birinci ve tek Avrupa şampiyonu ralli ekibi olan Castrol Ford Team Türkiye, bu manalı rallide genç pilotları ile yarışacak.

Bu dönem hem yurt içinde hem de yurt dışında muvaffakiyetle çaba eden Castrol Ford Team Türkiye, Cumhuriyetimizin 100. yılı için özel olarak düzenlenen ‘100. Yıl Rallisi’ne katılıyor.

Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, Bolu Valiliği, Bolu Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi katkılarıyla düzenlenen, Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası 4. yarışı olan ‘100. Yıl Rallisi’, 27-29 Ekim 2023 tarihleri ortasında Bolu’da koşulacak.

Rallinin startı, 27 Ekim’de saat 18.00’de Bolu Valiliği önünde yapılacak seremoni ile verilecek. Gruplar, iki gün boyunca toplam uzunluğu 294,63 kilometre olan dokuz özel etapta çaba verecek. Ralli, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde, 29 Ekim tarihinde saat 16.00’da Bolu Valiliği önündeki finiş seremonisiyle son bulacak. 100. Yıl Rallisi’ne 63 araba ve 126 sportmen yarışacak.

 

Murat Bostancı: 100. Yıl Rallisi’nde Cumhuriyetimizin gücünü temsil ediyoruz

Türkiye’nin birinci ve tek Avrupa şampiyonu ralli grubu olan Castrol Ford Team Türkiye, Cumhuriyetin 100. yılına özel bu ralliye genç pilotları Ali Türkkan, Efehan Yazıcı ve Mert Yudulmaz ile katılıyor. Ali Türkkan’a Burak Erdener co-pilot olarak eşlik ediyor. Efehan Yazıcı’nın co-pilot koltuğunda Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen Sevi Akal otururken, Mert Yudulmaz ise tecrübeli co-pilotu Özden Yılmaz ile yarışıyor. İkililer, güçlü Ford araçlarıyla çaba edecekleri rallide podyumu hedefliyor.

Castrol Ford Team Türkiye’nin pilot koçu olan şampiyon pilot Murat Bostancı, ‘100. Yıl Rallisi’ hakkında şu tabirleri kullandı: “100. Yıl Rallisi, bizim için yalnızca bir yarış değil, birebir vakitte Cumhuriyetimizin gücünü, dayanıklılığını ve zaferini temsil etme fırsatı. Türkiye’nin ralli arenasında bir adım önde yer almanın gururunu yaşayan Castrol Ford Team Türkiye olarak, Cumhuriyet kıymetlerine olan derin bağlılığımızı bir sefer daha gösterme fırsatını buluyoruz. Bu özel aktiflik tıpkı vakitte Türkiye’nin araba sporlarına katkımızı bir adım daha ileri taşıma ve gelecekteki yetenekleri teşvik etme fırsatı sunuyor.”

Castrol Ford Team Türkiye, yetenekli ve süratli pilotlarıyla motor sporlarında dönemin birinci tertibi olan 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın evvelki yarışlarında podyumu domine etmeye başardı. Başarılarla dolu 26. yılını kutlayan grup, bu dönem da şampiyonluk gayesine emin adımlarla ilerliyor. Castrol Ford Team Türkiye ayrıyeten her bölümden ralli şoförüne açık tek marka ralli kupası olan Fiesta Rally Cup ile ülkemizin en uzun soluklu yarışını düzenliyor.

Castrol Ford Team Türkiye, Türkiye’de ralli sporuna altyapıdan doruğa kadar yatırım yapan bir kadro olarak spora hizmet etmeyi sürdürüyor. Ralli sporunda genç yıldızları desteklemek için pilot takımını büyük oranda yenileyerek daha da gençleşen kadro, 21 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç ralli ekibi pozisyonunda.

Genç pilotlarıyla Türkiye’yi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında daha rekabetçi düzeye taşımayı da hedefleyen Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener ile motorsporlarında Formula 1’den sonraki en tanınan şampiyonalardan biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) muvaffakiyetle yarıştı. 

 

Castrol Ford Team Türkiye Hakkında:

1998 yılında kurulan ve 26 yıldır aralıksız olarak yarışa devam eden Ford Otosan’ın motor sporları kadrosu, Ford Otosan, Castrol, Pirelli, Otokoç, BP, Kale Oto Radyatör, Keyifli Akü, Ekol Lojistik, Beyçelik Gestamp, TAV Passport, Yemekhane, Gürsoy, İzeltaş, Setur Select, Budget, Avis, Henkel, DFDS, SKF, NGK Spark Plugs ve Mars Lojistik markaları tarafından destekleniyor. 2022 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nda markalarda 15. şampiyonluğuna ulaşan Castrol Ford Team Türkiye, ayrıca her kesitten ralli şoförüne açık tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla Türkiye’deki operasyonunu sürdürüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen