Cts. Nis 27th, 2024


Karşıyaka Belediyesi, kentle bütünleşen en manalı etkinliklerinden “Ata’dan Ana’ya Hürmet Koşusu”nu bu yıl 29’uncu sefer gerçekleştirdi.

Yürekleri Atatürk sevdasıyla atan iki bin kayıtlı koşucu, omuz omuza verip Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na koştu. Yüzlerce yurttaş da bu büyük heyecana ortak oldu.

Başkan Tugay, “Bugün Karşıyaka’mızın klâsik koşularından Ata’dan Ana’ya Hürmet Koşusu’nun 29.’sunu sizlerle birlikte çok büyük bir iştirakle gerçekleştirdik. Birinci kez 2 saat içerisinde 2 bin kayıtlı atletle kapatmak zorunda kaldık. Fakat yaklaşık 3 bin insan koştu bugün. Bu tablo elbette ki bizleri çok fakat çok gururlandırıyor” dedi.

Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka, Türkiye’nin en manalı anma etkinliklerinden birine daha sahne oldu. Bu sabah Karşıyaka Belediyesi tarafından, Ulu Önder’in ebediyete intikalinin 85. yılı anısına düzenlenen 29. Ata’dan Ana’ya Hürmet Koşusu’nda eşsiz bir gurur ve heyecan yaşandı. Kayıt kontenjanı iki saat üzere rekor bir müddette dolan aktiflikte, 10 yaş ve üzeri iki bin kayıtlı koşucu ter döktü. Ayrıyeten Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay ve yüzlerce yurttaş da aktifliğe katılarak bu manalı aktifliğin heyecanını paylaştı.

4 KİLOMETRELİK GÜZERGÂH
Anayasa Meydanı’ndan başlayan yarış güzergahı; Bostanlı istikametinde Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Bulvarı), Girne Bulvarı ve Atatürk Bulvarı’na devam etti ve Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda son buldu. Yarışmacılara verilen çipler üzerinden elektronik sistemle takip edilen 4 kilometrelik koşunun çabucak akabinde, kabir başında ödül merasimi yapıldı. Erkekler genel sıralamada Ufuk Arda birinci, Mehmet Aydıngör ikinci, Okan Yumuk üçüncü olurken, bayanlar genel sıralamada Delfin Eylül Avcı birinci, Fatma Sarhan ikinci, Ece Özkan ise üçüncü oldu. Müsabakayı tamamlayan tüm koşuculara anı madalyası verilirken, toplam 15 kategoride dereceye giren atletlere Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda yapılan merasimle kupaları takdim edildi.

“BU TABLO BİZİ GURURLANDIRIYOR”
Karşıyaka’nın tarihi günlerinden birini daha yaşadığını vurgulayan Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, konuşmasına şunları kaydetti:
“Bugün Karşıyaka’mızın klasik koşularından Ata’dan Ana’ya Hürmet Koşusu’nun 29.’sunu sizlerle birlikte çok büyük bir iştirakle gerçekleştirdik. Birinci kez 2 saat içerisinde 2 bin kayıtlı atletle kapatmak zorunda kaldık. Lakin yaklaşık 3 bin insan koştu bugün. Bu tablo elbette ki bizleri çok ancak çok gururlandırıyor. Zira burada pek çok büyüğümüz ile spor gruplarımızla, çocuklarımızla, muhtarlarımızla daima beraberdik. Bundan sonra da inşallah daima bir arada olacağız. Atatürk’ümüzün emaneti Zübeyde Anne’mizin ebedi istirahatgahındayız. Pek çok aktiflik gerçekleştirdik burada. Sanki Zübeyde Anne’miz en çok hangi etkinliklerde memnun oluyordur diye düşündüğümde her yaştan atletin katıldığı bu aktiflik onu en çok keyifli eden aktiflik oluyordur. Zira burada çağdaş Türkiye Cumhuriyeti var, geleceğin aydınlık insanları var. Her birinize yüreğimin en derinlerinden gelen hürmetle çok teşekkür ediyorum. Koşunun hazırlanmasında emek harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sponsorlarımıza, atletizm federasyonu ve emniyeti sağlayan görevlilere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl 30.’sunda 5 bin kişi ile tekrar buluşmak üzere.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen