Cts. Nis 27th, 2024


2.ULUSLARARASI TARSUS ŞENLİĞİ GÖRKEMLİ BİR AÇILIŞLA BAŞLADI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Tarsus Festivali” pek çok ünlü konuğun iştirakiyle 17 Kasım Cuma günü başladı. Her yıl farklı bir tema ile yapılan şenliğe bu yıl ‘Şahmeran’ ismi verildi. Şahmeran efsanesinin ana yurdu Tarsus’ta yapılan şenlik; söyleşiler, konserler, stantlar, dans şovları, sokak aktiflikleri, gençlik tecrübe alanları, kamp alanları, yamaç paraşütü, bisiklet parkurları, talk showlar, çocuk atölyeleri ve üretici bayan stantlarıyla 7’den 70’e herkesi 3 gün boyunca bir ortaya getirecek.

Görkemli kortej yürüyüşüyle Şahmeran Heykeli önünde başlayan ve tüm kenti saran şenlik coşkusu 18 ve 19 Kasım günlerinde 11 ülkeden 300’e yakın yabancı konuğun de iştirakiyle devam edecek. Şenlik kortejindeki 11 metre uzunluğunda ki Şahmeran figürü şenlik kapsamında ilişkin olduğu topraklarda tekrar canlandırıldı.

Açılış gününde Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin gerçekleştirdiği ‘Şahmeran Tarsus’ta’  gösterisi ise herkesi büyüledi.  Mersin Olgunlaşma Enstitüsü ve Teşebbüsçü İş Bayanları Derneği de (GİŞKAD) ‘Şahmeran Efsanesi’ defilesi iştirakçilerin ağır ilgisiyle gerçekleşti. Tüm sokaklarında, caddelerinde, meydanlarında şenlik ruhunu yaşayan ve yaşatan Tarsus, unutulmaz bir şenliğe mesken sahipliği yapıyor.

Kortej yürüyüşü ve resmi açılış gösterisine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Lideri Vahap Seçer de açılış konuşmasında şenlik ile ilgili olarak; Tarsus’a farklı bir atmosfer katmayı amaçladıklarını lisana getirdi. Şenliğin, Tarsus esnafına da çok değerli katkı sunacağını vurgulayan ve Tarsus’u daha hoş yapmak için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Seçer, “Tarsus dünyanın en hoş ve kadim kentlerinden. Tarsus’un her tarafı tarih, kültür ve dünya tarihinin sembollüleriyle dolu. Tarsus medeniyetler ve uygarlıklar kenti. Bundan sonra da bu türlü olacak’’ dedi.

 

Etem Çalışkan’a Şenlik Onur Ödülü 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Uluslararası Tarsus Şenliği kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasının yaratıcısı ressam, gazeteci Etem Çalışkan’a şenlik onur mükafatı takdim edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Lideri Vahap Seçer’ in ödüllü takdim ettiği Etem Çalışkan, ‘’Tarsus’ta olmaktan ve bu şenlik coşkusunu tüm Tarsus, Mersin halkıyla birlikte yaşamaktan duyduğunu memnunluğu lisana getirerek herkese teşekkürlerini iletti.’’

Gündüzden Geceye Uzanan Şenlik Ruhu

17 Kasım Cuma günü başlayan 2.Uluslararası Tarsus Şenliği birinci gününde birbirinden değerli isimleri konut sahipliği yaptı. Gün uzunluğu dolu dolu bir program sunan şenlik birinci gününde gerçekleştirdikleri atölye, workshop çalışmalarıyla Nebil Özgentürk, Fırat Neziroğlu,  Barış İnce, Kaan Yarman, Cabir Çobanoğlu, Buket Uzuner, Ömer Faruk Yılmaz, Çiğdem Odabaşı ve Haldun Açıksözlü’yü ağırladı. Şenliğin birinci gününde Gürcistan ve Rusya Federasyonu Halk Dans Toplulukları da şovlar gerçekleştirdi. Tarsus Türk Halk Müziği ve Tarsus Türk Sanat Musikisi Dernekleri de sahnede yerini aldı. Ayrıyeten şenlik kapsamında gençlik tecrübe alanları, çocuk cümbüş ve oyun atölyeleri de Tarsus’un gençlerini ve minik konuklarını doyasıya eğlendirdi. Kentin her yerini saran şenlik ruhu sanatı da beraberinde kentin her yerine yaydı. Tüm kentte açılan mozaik, yağlı boya üzere sanat stantları halkla buluştu. Gün uzunluğu ziyaretçileriyle buluşan ekolojik pazarlar, yamaç paraşütü aktifliği, slow food yeryüzü pazarı, bisiklet tipi parkuru, üretici bayan stantları ve kent tipleri da ağır ilgi ile karşılandı. Gündüzden geceye uzanan şenlik birinci gününün kapanışını ise ünlü müzikçi Simge Sağın ile yaptı. Tüm kentin katıldığı konser herkese unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen