Paz. May 5th, 2024


26. MİLLETLERARASI ANKARA TİYATRO ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

 

Çankaya Belediyesinin her yıl takviye verdiği Uluslararası Ankara Tiyatro Şenliği 26’ıncı sefer perde diyor. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Şenliği kapsamında 26 oyun; 17-27 Kasım tarihleri ortasında Başkentli tiyatroseverlerle buluşacak. 

Çankaya Belediyesi kültür ve sanat merkezleri, şenlik boyunca sahnelenecek oyunlara konut sahipliği yapacak.

 

Çankaya Belediyesi ve Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Şenliği kapsamında birinci oyun, Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 26 yıldır “Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Sanat” anlayışıyla düzenlenen şenlikte bu yıl 26 oyun izleyicilerin beğenisine sunulacak. 17 Kasım’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açılış merasimiyle başlayacak şenlik, 27 Kasım’da sona erecek.

 

26 OYUN TİYATROSEVERLERLE BULUŞACAK

Tiyatro şenliğinin açılışı Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nün oynayacağı “Gecenin Ardından” dans-müzik gösterisi ile gerçekleşecek. Merasimde onur mükafatı ve emek mükafatı de sahiplerine sunulacak. Şenlik Onur Mükafatı tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’a, Emek Mükafatı ise tiyatro sanatçısı Mehmet Ulusoy’a takdim edilecek. Uluslararası seviyede gerçekleşen Ankara Tiyatro Şenliği, dünyanın birçok ülkesinden katılan tiyatro toplulukları, üniversite tiyatro toplulukları, özel tiyatrolar, Belediye Kent Tiyatroları ve amatör tiyatrolarla izleyicilere renkli bir seyir imkanı sunuyor.

 

17 Kasım 2023 tarihinde ‘Gecenin Ardından’, 19 Kasım 2023 tarihinde ‘Sabit Efendi Veyahut Tuvalet Kağıdının Bilinmeyen Tarihçesi’ ve 26 Kasım 2023 tarihinde ‘Film Anlatıcısı Kız’ oyunları Çankaya Belediyesi dayanaklarıyla fiyatsız olarak sahnelenecek. Fiyatlı oyunların biletleri www.biletinial.com uygulamasından satın alınırken fiyatsız aktifliklerin yer fişleri de tıpkı uygulama üzerinden etkinlik adıyla arama yapılarak temin edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen