Cum. May 3rd, 2024


Abdi İbrahim ‘Bilimsel Gündem’ bülteninde bu hafta: 

Hava kirliliği, Alzheimer hastalığına yer hazırlıyor

 

Abdi İbrahim Medikal Yöneticiliği tarafından hazırlanan “Bilimsel Gündem” bültenlerinin yeni sayısında, her zamanki üzere birbirinden değişik husus ve araştırmalar yer alıyor. Hava kirliliğinin Alzheimer hastalığını tetiklemesi, çocuklarda ve gençlerde ruh sıhhatinin vücut sıhhati üzerindeki tesirleri ile bağırsak mikrobiyotası ve akciğer kanseri ortasındaki bağlantı, bültenin son sayısında öne çıkan kimi başlıklar. 

 

TÜRKİYE’NİN düzgünleştiren gücü Abdi İbrahim’in Medikal Direktörlüğü’nce hazırlanan ve 2 hafta bir yayımlanan, “Bilimsel Gündem” bültenlerinin son sayısında, yeniden çok faydalı bilgilere ve tıptaki son araştırmalara yer veriliyor. 

 

Çocuklarda, ruh ve vücut sıhhati ortasındaki çarpıcı ilişki

 

“Bilimsel Gündem”in yeni sayısında, özetle şu içerikler yer alıyor: 

  • Hava kirliliği, teneffüs ve kardiyovasküler işlev bozukluklarına, uyku anormalliklerine ve hatta Alzheimer hastalığına neden olabiliyor. 
  • Çocuk ve gençlerde ruh sıhhati ile vücut sıhhati ortasındaki münasebete dair araştırmaların sonuçları, bu haftaki “Bilimsel Gündem” bülteninde.
  • Bağırsak mikrobiyotasında bozulma, akciğer kanserine taban hazırlayabiliyor. 

Spotify ve YouTube’a da yükleniyor

 

Tıbbın tanınan alanındaki tüm yeni gelişmelerin, sade, kolay anlaşılır ve bilgilendirici bir yapıda kamuoyu ile paylaşıldığı bültenler, 25 bin KVKK onaylı şahsa mail yoluyla iletiliyor. Tıp alanındaki gelişmelerin yanı sıra Türk ve yabancı bilim insanları hakkında da bilgi paylaşımı yapılan referans kaynak niteliğindeki bültenler, Abdi İbrahim web sitesinde yayımlanıyor. Bunun yanı sıra her yeni sayısı podcast formatında Spotify’a yükleniyor ve sonrasında bu podcastler Youtube üzerinden de paylaşılıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen