Paz. Nis 28th, 2024


Abdullah Arda Meydanı tekrar doğuyor

Gaziemir’in hoşluğu meydana çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de yurttaşların ağır olarak kullandığı Abdullah Arda Meydanı’na yeni bir soluk kazandırıyor. Meydana bitişik bina cephelerinin de düzenlendiği kentsel tasarım projesi çalışmalarını inceleyen Lider Soyer, İzmir’de tüm zorluklara karşın yatırım yapmayı sürdürdükleri belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Gaziemir Abdullah Arda Meydanı ile tekrar meydanın bitişiğinde yer alan bina cephelerinin düzenlenmesine yönelik süren çalışmaları inceledi. Gaziemir Belediye Lideri Halil Arda’nın da yer aldığı programda Lider Soyer, bürokratlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak kentsel taşarım projesinin yıl sonuna kadar biteceğini söyleyen Lider Soyer, “Meydanı hem yurttaşlarımızın hem esnafımızın kullanımına uygun olarak güzelleştiriyor ve niteliğini artırıyoruz. İzmir’in gelişmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Ekonomik krize inat yatırımlarımız sürüyor” dedi. İlçede esnafı da ziyaret eden Tunç Soyer, yurttaşlarla sohbet etti.

Neler yapıldı?

Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda yer kaplamaları traverten olarak yenilendi. Kuru havuz inşaatı tamamlandı. Yeni ahşap oturma üniteleri ve kaplamaları yapıldı. Meydana bitişik bina cephelerindeki eski tabelalar söküldü, sıva ve boya işleri bitirildi. İşyerlerinin önünde bulunan tente sistemleri düzenlendi. Peyzaj düzenlemesi ve bitkilendirme yapıldı. Elektrik ve tesisat altyapı imalatları tamamlandı. Kuru havuz üstü kaplama imalatı, meydan saati, çöp kutuları, bilgilendirme ve meydan tabelaları, Gülcemal heykel direği, dükkan tanıtım tabelaları devam eden çalışmalar ortasında.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen