Per. May 2nd, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 16-19 Kasım tarihleri ortasında düzenleyeceği Milletlerarası Sezai Karakoç Günleri öncesinde, bilhassa gençlerde farkındalık oluşturmak ismine hazırlanan etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda okullarda gerçekleştirilen “Birdenbire Sezai Karakoç’  aktifliği büyük ilgi gördü. Ders esnasında sınıfa giren bir tiyatro oyuncusu, büyük üstat Sezai Karakoç’un kelam ve yapıtlarından oluşan replikler okudu. Beklemedikleri bir anda böylesine farklı bir etkileşimle karşılaşan öğrenciler ise, Sezai Karakoç’u hayatlarının değerli bir anısı olarak zihinlerine kaydetti.

 

SEZAİ KARAKOÇ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyat ve fikir dünyasının bir manada kutup yıldızı olan üstat Sezai Karakoç adına16-19 Kasım tarihleri ortasında Memleketler arası Sezai Karakoç Günleri gerçekleştirecek. Yurtiçi ve yurt dışından birçok akademisyen, sanatçı ve siyasetçinin katılacağı etkinliklere Kocaeli Kongre Merkezi mesken sahipliği yapacak. Bu vesile ile Türk şiirinin ve fikir dünyasının köşe başlarından biri olan Sezai Karakoç’un fikirleri farklı başlıklar altında müzakereye açılacak, dünyaya, sanata, beşere ait algılarını, yapıtlarını daha yakından tanıma ve tanıtma imkânı sunulacak. Büyükşehir Belediyesi bu son derece değerli milletlerarası çalışma öncesinde, bilhassa gençlere Sezai Karakoç’u tanıtmak ismine bir dizi aktiflik düzenledi. Bunlardan biri olan “Birdenbire Sezai Karakoç” çalışması geçtiğimiz gün Derince Necip Fazıl Anadolu Lisesi’nde uygulandı.

 

BİRDEN TEĞE KARŞILARINDA SEZAİ KARAKOÇ’U BULDULAR

Ders devam ederken, bir tiyatro oyuncusu, kapıyı çalarak sınıfa girdi ve büyük üstadın yapıtları ile yol gösterici kelamlarından oluşan replikler okumaya başladı. Bir anda adeta Sezai Karakoç ile karşılaşan gençler, son devirde ilgi gören flash mob uygulamasına eşlik etmeye başladı. Tiyatro sanatkarının okuduğu kelamları tekrarlayan öğrenciler, Karakoç ile bir manada unutulmaz bir selamlaşma yaşadı. Bu ortada öğrenciler gelecek hafta başlayacak olan Memleketler arası Sezai Karakoç günlerine de davet edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Ansızın Sezai Karakoç aktifliği eğitmenler tarafından takdirle karşılandı. Türk Edebiyatının böylesine kıymetli bir ismini tanıtmak için yapılan uygulamaya dikkat çeken eğitmenler, “Bu çeşit uygulamalar gençler üzerinde son derece tesirli oluyor. Gençler Büyükşehir Belediyesi’nin Aniden Sezai Karakoç aktifliği ile büyük üstadı hayatlarının her periyodunda bilecek ve onu okumaya başlayacak. Bu kalıcı eğitim için başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. Ansızın Sezai Karakoç aktifliği, 11 ilçede 38 okul ve 10 Bin öğrenci ile gerçekleştirildi. Bu sayede binlerce genç Sezai Karakoç ve yapıtlarını tanıma fırsatı buldu. Aktiflik sonunda öğrencilere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sezai Karakoç yapıtları armağan edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen