Cts. May 4th, 2024


Alper Taşdelen: “Belediye lideri sıkıntılı olmalıdır. Kaygısı olmayan belediyeci olamaz. Halkın kaygısıyla dertlenirsen başarılı olursun. Önümüzdeki devir daha büyük işler başaracağız. Yatırımlarla Çankaya Belediyesi yüz akınız olmaya devam edecek ve inşallah bir sonraki seçimde Mansur Liderimizle Ankara’yı tekrar kazanacağız.”

Çankaya Belediyesi, 2014 yılından bu yana 19’uncu yeni Çankaya Evi’ni Karapınar Mahallesi’nde hizmete açtı.

Çankaya Belediyesi, Lider Alper Taşdelen devrinde sayısını artırdığı Çankaya Meskenlerine bir yenisini ekledi. Karapınar Mahallesi’nde inşa edilen Çankaya Meskeni son 9,5 yılda 19’uncu Çankaya Evi’ni olarak hizmete açıldı. Böylelikle toplam Çankaya Meskeni sayısı 27’ye çıkmış oldu.

Ağız-Diş Sıhhati Kliniği ve Sıhhat Hayat Merkezi, kütüphane, çeşitli kursların verileceği dersliklerle çok işlevli bir Çankaya Evi’ni hizmete açtıklarını kaydeden Çankaya Belediye Lideri Alper Taşdelen, aralık ayında da çabucak yanında inşa edilen Uğur Böceği Kreşini hizmete açacaklarını söyledi.   Dikmen Karapınar Mahallesine parklar, Çankaya Konutları, Aile Sıhhati Merkezi ve kreş yaparak birçok gereksinimi bir ortada karşıladıklarına dikkat çeken Taşdelen, “Herhalde önümüzdeki seçim bu mahallede oy patlaması yaşayacağız. Sesimizi duyan tüm komşularımıza da selamlarımı iletiyorum” dedi.

 

“BELEDİYECİLİK VERDİĞİN KELAMI TUTMAK DEMEKTİR”

Belediyecilikte değerli olan mevzulardan birinin bütçe olduğunu belirten Lider Taşdelen,  “Belediye liderinin mali işlerden anlaması lazım. Tıpkı vakitte belediyecilik bir büyük tertiptir, insan yönetme marifetini bilmek lazım. Çankaya Belediyesi’nin 5 bin işçisi var. Belediyenin bu çalışanlardan faydalanması gerekiyor. Belediyecilik bir insan kaynakları idaresidir. Bir belediyenin halkla alakaları yeterli olmazsa o belediyenin başarılı olması mümkün değildir. Bu da verdiğin kelamı tutmak demektir. Belediyecilik kolay bir iş değildir. Bir belediye liderinin işin başında olması, tek tek bu orkestrayı yönetmesi lazım. Merhum babamdan ötürü yetişmemiz Çankaya Belediyesi’nde oldu. Oradan bir çıraklık eğitimimiz var. O nedenle misyona geldiğim 2014 yılında bizim için bir adaptasyon süreci olmadı, işe dört elle sarıldık. Artık 9,5 yıl geçti. Alnı ak, başı dik sizlerin karşısındayız” diye konuştu.

 

“GÖREVDE OLDUĞUMUZ 9,5 YIL BELEDİYENİN ALTIN YILLARI OLDU”

Göreve geldiği 2014 yılından beri Çankaya Belediyesinin altın yılları olduğunu söz eden Taşdelen şunları söyledi:

“Bu müddette kalp kırmadık, rekorlar kırdık. Çankaya Belediyesi tarihinin toplamının 6 katı yatırımı bizim devrimizde yaptık. Kültür merkezleri, kreşler, Çankaya Konutları, toplumsal tesisler, engelli merkezleri, yüzme havuzları, spor salonları, aile sıhhati merkezleri, taksi durakları, cami tadilatları, yeni pazar yerleri, 112 yeni park yaptık. Bizden evvel dökülen asfaltın, yapılan kaldırımın 5 katı iş yaptık. Tüm bunlar Türkiye’de bir rekor oldu. İlçe belediyeleri ortasında Çankaya Belediyesinin altın yılları oldu. Bunları yaparken işçimize sahip çıktık. Toplu iş mukavelesi imzaladığımız an tüm Türkiye’deki belediyelere örnek gösterildik. Toplumsal belediyecilikte de örnek belediyeyiz. Çankaya Belediyesi, 4 bin üniversite öğrencisine fiyatsız akşam yemeği veriyor. Bana Van’dan Denizli’den Manisa’dan Karabük’ten aileler arayıp teşekkür ediyor. Hükümet yapamadı lakin biz her gün gelir düzeyi en düşük olan 18 mahallemizde 3 bin ilkokul öğrencisine sıcak öğlen yemeğini yeniden biz veriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda sayıyı daha da üst çıkaracağız, 3 bin değil 6 bin öğrencinin yemeğini biz karşılayacağız. Açlık hududunun altında olan Çankayalı komşularımız var. Halk Kart aracılığıyla her ay 2300 haneye bin lira nakit dayanak sağlıyoruz. Tekrar bu ailelere süt dağıtımı yapıyoruz. Ramazanda iftar çadırları kuruyoruz ve en az 200 bin Çankayalı komşumuz iftar çadırlarında oruç açıyor. Cami ve okul tadilatları yapıyoruz.  Kamu hizmetinin bakanlığı belediyesi olmaz. Onun için biz yapmaya devam edeceğiz. Pandemi devrinde Çankaya belediyesi olarak tek tek meskenlere gittik, emeklilerin gereksinimlerini biz karşıladık.”

 

“EL AÇAN DEĞİL EL UZATAN BELEDİYEYİZ”

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş zelzelesinde Çankaya’nın, 18 bin gönüllüyle bir arada sarsıntının en fazla yardım ulaştıran belediyesi olduğunu vurgulayan Alper Taşdelen, “Nerede bir gereksinim varsa orada olduk. Çankaya Belediyesi el açan değil el uzatan bir belediye oldu bizim devrimizde. Bunları bir kuruş kredi almadan borçlanmadan yaptık. Bir belediye lideri için göz boyamak kolaydır. Kredi alıp vatandaş bilmeden borçlandırır belediyeyi ve bugünü kurtarmak için 10 yılı heba eder. Ben ise benden evvelki tüm borçları ödedim, borç almadım, kredi kullanmadım Çankaya Belediyesi’ni Türkiye’nin en güçlü ilçe belediyesi yaptım. Şu anda belediyenin bütün tesisleri belediyenin kendi mülküdür. Belediyeyi kiracılıktan kurtardık. Her biri kendi mahallesine paha katan en kaliteli binaları tesisleri yaptık. Zira biz ranta değil, halka hizmet ediyoruz” tabirlerinde bulundu.

 

“HALKIYLA DERTLENMEYEN BELEDİYECİ OLAMAZ”

Taşdelen, Çankaya Belediyesinin seçimlerdeki oy artışının sebebinin halkçı hizmet anlayışı olduğunu kaydederek, “Sen hizmet ettiğinde halk sana sarılıyor kâfi ki kaygısını çöz. Belediye lideri sıkıntılı olmalıdır. Kaygısı olmayan belediyeci olamaz. Halkın kederiyle dertlenirsen başarılı olursun. Biz art sıradakilerin, dayısı olmayanların yanındayız. Bunun için başarılıyız. Bizim tüm reçetemiz halkçı olmamızdır. Bu, başarıyı beraberinde getirdi. Önümüzdeki devir daha büyük işler başaracağız. Bu yatırımlarla Çankaya Belediyesi yüz akınız olmaya devam edecek ve inşallah bir sonraki seçimde Mansur Liderimizle Ankara’yı tekrar kazanacağız. Diğer ilçeleri de kazanarak toplumsal demokrat ve halkçı belediyeciliği oralar da götüreceğiz. Bedelli komşularım biz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Çankaya’da belediyesi ve halkı ortasında oluşan gönül köprüsünü devam ettirmeyi amaçlıyoruz” açıklamalarında bulundu.  

 

ARALIK AYINDA KREŞ SÖZÜ

Çankayalılara üretimi devam eden Uğur Böceği Kreşi’nin aralık ayında hizmete açılacağının da muştusunu veren Taşdelen, “Eskiden bir vatandaşımız kreşe çocuğunun kaydını yaptıracağı vakit belediyede bir tanıdık arıyordu. Benim belediyemde torpil yok. Onun için çocuklarımızın kreş müracaatlarını noter çekilişiyle yapıyoruz. Herkes gelsin başvursun, noter belirlesin. Önümüzdeki ay kreş açılışında buluşmak üzere, Çankaya Meskenimiz Karapınar Mahallemize güzel uğurlu olsun” diyerek kelamlarını tamamladı. 

Konuşmasının akabinde Lider Taşdelen kurdele keserek Karapınar Çankaya Evi’ni hizmete açtı. Vatandaşların ağır ilgi gösterdiği açılışta HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu da dans şov yaparak Çankayalılara keyifli anlar yaşattı.

Karapınar Çankaya Konutu, hala hizmette olan Çankaya Meskenleri üzere hobi, ferdî gelişim ve meslek kurslarına mesken sahipliği yapıyor. Adalet Ağaoğlu Kütüphanesi’nin yer aldığı yeni Çankaya Evi’nde Ağız-Diş Sıhhati Polikliniği ve Sağlıklı Hayat Merkezi de vatandaşlara hizmet verecek. Karapınar Mahallesi 844. Cadde numara 7’de bulunan Karapınar Çankaya Konutu, 13 Kasım’dan itibaren de kurs kayıtları almaya başlayacak.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen