Sal. May 7th, 2024

ATAKEY, SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM STANDARTLARINDA TEPEYE ULAŞTI

 

TFI TAB Besin Yatırımları çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük patates işleyicilerinden Atakey, sürdürülebilir tarım standartlarında tepeye ulaşarak memleketler arası geçerliliği olan FSA standardıyla en yüksek skoru elde etti. Gelecek jenerasyonlara daha yaşanabilir bir dünya bırakma gayesi ile aksiyonlar almaya devam eden Atakey, Konya vilayetinde gerçekleştirdiği tarım faaliyetlerini belgelendirerek kontrol sürecinde en yüksek düzey olan “Altın” belgeyi almaya hak kazandı. 

 

TFI TAB Besin Yatırımları çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük patates işleyicilerinden Atakey, milletlerarası geçerliliği olan ve SAI (Sustainable Agriculture Initiative / Sürdürülebilir Tarım Girişimi) platformu tarafından yayınlanan Farm Sustainability Assessment (FSA) standardına uygun olarak gerçekleştirdiği tohumluk patates tarım faaliyetlerinde en yüksek skoru elde etti. 

 

FSA standardı, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik eden çevresel, ekonomik ve toplumsal tesirleri pahalandıran STK olan SAI tarafından geliştirilen milletlerarası bir sürdürülebilir tarım standardı olarak ön plana çıkıyor. FSA kontrolünde kurumların sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımları ve saha faaliyetlerini kapsamlı bir biçimde denetleniyor. Bitki gereç seçimi, toprak idaresi, besin idaresi, bitki müdafaa eserlerinin seçimi ve uygulanması, su idaresi, biyoçeşitliliğin korunması, emisyon hesaplamalarının yapılması ve uygun çalışan şartlarının sağlanması konuları ayrıntılı bir biçimde ele alınıyor. Atakey, tüm bu standartlara uygun olarak Konya vilayetinde gerçekleştirdiği tarım faaliyetlerini belgelendirerek kontrol sürecinde en yüksek düzey olan “Altın” belgeyi almaya hak kazandı.

 

“Altın” Evrak Atakey’in Sürdürülebilirlik Odaklı Yaklaşımını Taçlandırıyor

 

TFI TAB Besin Yatırımları’nın ekosistem şirketlerinden biri olan Atakey, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakma amacının bir modülü olan sürdürülebilir tarım konusunda değerli başarılara imza atmaya devam ederken; Atakey’in FSA sürdürülebilir tarım standardına uygunluğu, çevresel tesirleri en aza indirgemek ve toplumsal yarar sağlamak ismine gösterdiği uğraşın bir göstergesi olarak görülüyor. Atakey’in bu başarısı, sürdürülebilir tarımın kıymetini vurgulayarak bölüme örnek olurken, gelecek kuşaklar için daha sürdürülebilir bir tarım modeline dönüşümün de ehemmiyetini vurguluyor. Geçerliliği 3 yıl olan “Altın” evrak, Atakey’in sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını taçlandırırken, şirketin gelecekte de çevresel ve toplumsal tesirlerini en aza indirgemek için kararlılığını sürdürdüğünü gözler önüne seriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen