Cum. May 17th, 2024


 

Atatürk vefatının 85. Yılında “Son Balo” ile anıldı

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vefatının 85. yılında Ulu Başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü “Son Balo” ile andı. Şef Aydemir Tuncer idaresindeki Türk Sanat Müziği İcra Heyeti’nin gerçekleştirdiği Atatürk’ü Anma Konseri’nde son baloda çalınan müzikler seslendirildi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Ulu Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümünde anma konseri düzenlendi.

ATA’NIN SEVDİĞİ MÜZİKLER SESLENDİRİLDİ

Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda gerçekleştirilen konserde Ata’nın vefatından 8 ay evvel gerçekleştirdiği Bursa ziyareti sırasında Bursa Belediyesi tarafından onuruna verilen son balo canlandırıldı. Gecede Rumeli türkülerinin yanı sıra Son Balo’da çalınan Türk Sanat Müziği yapıtları seslendirildi. 

SON BALO CANLANDIRILDI

Baloya katılamayacak kadar hasta olmasına karşın daveti geri çevirmeyen Atatürk’ün o gece yaptığı hafızalara kazınan vals ve zeybeği de canlandırıldı. Alpdoğan Esenoğlu’nun anlatımını yaptığı gecede salonu dolduran Antalyalılar adeta Son Balo’yu yaşayarak Atatürk’ü bir sefer daha andı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen