Per. Nis 25th, 2024


 

Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu, tüm gençleri Mimar Sinan Parkı’na davet etti

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 100. YIL ÖĞRENCİ ÇALIŞMA SALONU’NA AĞIR İLGİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim’de gençlerin hizmetine açtığı “100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu” günün her saati dolup taşıyor. Gençler, meskende ders çalışmaktansa Mimar Sinan Parkı’nın yeşilliğinin içerisinde ders çalışmayı tercih ettiklerini söylerken, Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu, tüm gençleri çalışma salonuna davet etti. Çerçioğlu, “Betona değil, yeşile yatırım yapıyoruz. Bilhassa gençlerimiz için açtığımız Mimar Sinan Parkı’nın gördüğü ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Gençlerimiz yeşilin içerisinde istedikleri saat ders çalışabiliyor. Gençlerimiz istiyor bizler yapıyoruz” tabirlerini kullandı.

Gençler, istedikleri saatte ders çalışabilmeleri için her gün 24 saat açık olan “100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu”na ağır ilgi gösteriyor. İnternet ve bilgisayar üzere imkanların da olduğu salonu kullanan gençlerden Begüm Über, “12. sınıfa gidiyorum ve YKS’ye hazırlanıyorum. Uygun bir üniversiteye gitmek üzere bir maksadım var, bunun için ders çalışıyorum. Konutta derslere pek odaklanamıyorum, o yüzden burayı tercih ettim. Çok hoş düşünülmüş, çeşitli aktifliklerin yapılabileceği yerler var. Bunun yanında çay fiyatsız, tuvaletler çok pak. Tıpkı vakitte kafesi var. Yeşilliğin içinde olması çok yeterli, bol oksijen alıyoruz, yürüyüş yapabiliyoruz. Pozisyonu da çok hoş, iki-üç kilometre uzakta oturuyorum, lakin burayı tercih ettim. Ayrıyeten kitap da veriliyor, bayıldım” dedi.

‘Çok yararlı ve hoş bir yer olmuş’

Öğrenciler için bu çalışma salonunun çok yararlı olduğunu belirten Kadriye  
Yeşim Korkak, ‘‘Çocuğumu buraya parka getirmiştim, etrafa bakınırken burayı fark ettim. Çocuk gelişimiyle ilgili kitaplara baktım, hoşuma gitti. İçerideki kitaplar çok hoş. Bence çok yararlı ve hoş bir yer olmuş. Öğrenciler yoğunlukta, hoşuma gitti açıkçası. Ders çalışıyorlar içeride, yararlı olduğuna inanıyorum. Hasret Lider burayı gençler için uygun düşünmüş. Düzgün ve faydalı bir çalışma salonu olmuş.’’ diyekonuştu.

Günün her saati açık

“100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu” 7 gün 24 saat açık olmasının yanı sıra güvenlik açısından da öğrencilerin tercihi oldu. Gece saatlerinde burada inançlı bir formda ders çalışabileceğini söyleyen Elif Koç, ‘‘Dershaneye gelen broşürler sayesinde bu çalışma salonundan haberim oldu. 24 saat açık ve kullanabileceğimiz bilgisayarları var. Kullanışlı bir yer. Gece saatlerinde de güvenlikli bir yer olduğu için gelmeyi düşünürüm. Yeşilliği de hoş, canımız sıkıldığında dışarı çıkıyoruz, arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. Hoş ve verimli bir yer. Hasret Başkan’a buradan teşekkür ederiz, çok sağ olsun. Bir sürü arkadaşımla karşılaştım burada, tüm gençler, herkes burada. Konutta dikkat dağılıyor bir halde, işte babamla konuş, annemle konuş, kardeşimle muhabbet edeyim falan derken. Burada herkesin ders çalıştığı bir ortamda sen de kendini zorunda hissediyorsun. O yüzden burası benim için daha verimli oluyor.’’ tabirlerini kullandı.

‘İnsanın başının rahatlamasını sağlıyor’

Ders çalışmak isteyen tüm arkadaşlarına “100. Yıl Öğrenci Çalışma Salonu”na gelmelerini tavsiye eden Hikmet Tuna Mert, ‘‘Sınava hazırlanıyordum, dershanemize broşürler gelmişti. Burada bir öğrenci çalışma salonu olduğunu oradan öğrendim, 7/24 açık olunca ben de bir denemek istedim. Buraya birinci gelişim bu. Bir öğrencinin bu kadar gerilimli bir imtihana hazırlanırken, burada çalışma imkânının olması çok hoş bir şey. Ayrıyeten hem yeşillik olsun hem ortam olsun insanın başını rahatlatmasını sağlıyor ders çalışırken. Arkadaşlarımla karşılaştım, 1 haftadır gelenler var buraya, kimileri benim üzere  

ilk kere gelmiş. Ders çalışmak isteyen arkadaşlarıma buraya gelmelerini tavsiye ederim. Hasret Başkan’a teşekkür ederim bu türlü bir yer düşündüğü için. Lise öğrencileri olarak çok yardımcı oluyor bize.’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen