Per. May 2nd, 2024

#BookTok Türkiye’nin birinci durağı TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı

 

TikTok Türkiye’de kısa müddette 1,4 milyar görüntülemeye ulaşan #BookTok topluluğu, TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda bir ortaya geliyor. 28 Ekim- 5 Kasım 2023 tarihleri ortasında düzenlenecek fuarda TikTok,  #BookTok standında kitapseverlerle buluşacak.

 

 25 Ekim 2023 – İstanbul / TikTok’un dünya genelinde trend olan topluluğu #BookTok, Türkiye’de de her geçen gün büyüyor. Kullanıcıların okudukları kitaplar hakkında çeşitli içerik ve inceleme görüntüleri paylaştığı, tartıştığı ve teklifte bulunduğu #BookTok Türkiye topluluğu, bu kere TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda bir ortaya geliyor.

TikTok, bu yıl 40. yılını kutlayan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda #BookTok standıyla yer alacak. Büyükçekmece’de bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri ortasında düzenlenecek fuarda #BookTok Türkiye topluluğunun en sevilen içerik üreticileri de yapacakları ziyaretlerde kitapseverlerle buluşacak. 

 

Yayıncılık dalına yeni bir soluk getirecek

Konuya ait değerlendirmede bulunan TikTok Türkiye Operasyon Başkanı Erkan Ünlü“TikTok’un gücünü topluluklarından aldığını ve iştirak odaklı bir kültüre sahip olduğunu sürekli vurguluyoruz. Bunun dünyadaki en çarpıcı örneklerinden biri olan #BookTok, kısa müddette Türkiye’de de kitap tutkunlarından oluşan geniş bir kitleyi bir ortaya getirmeyi başardı. #BookTok’un tesirinin sırf platform sonları içinde kalmayıp raflara kadar uzanması da toplulukların verdiği ilhamın ne derece güçlü olduğunu gösteriyor. #BookTok sayesinde yine keşfedilen ve satış rekorları kıran kitaplardan yıllar sonra yine gün yüzüne çıkarak önemli bir hayran kitlesi edinen yapıtlara kadar pek çok örnek görüyoruz. TÜYAP’la yaptığımız bu iş birliğinin de hem Türkiye’deki okuyuculara ilham vereceğine hem de yayıncılık dalına yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz” dedi. 

 

TÜYAP Fuarcılık Kümesi CEO’su Zeynep Ünal Öztop ise, “İstanbul Kitap Fuarı, ülkemizin en önde gelen kültürel etkinliklerinden biri. Kitap Fuarı’nın yeri Tüyap için her vakit başka ve biricik. O denli ki yalnızca bizim değil; tüm yayınevleri, müellif ve kitapseverlerin yıl uzunluğu sabırsızlıkla beklediği, özlediği bir buluşma. İstanbul Kitap Fuarı birinci düzenlendiği tarih olan 1982’den beri gücünü, kitaba olan sevgi ve yayınevleri ile kitapseverlerin büyük bir tutku ile kültür üzerinden yaptığı paylaşımlardan alıyor. Bu nedenle #BookTok ile olan yol arkadaşlığı bizim için Kitap Fuarı’nın temel bedellerinin TikTok’ta organik izdüşümünü temsil ediyor. 40. yılımızda kitapseverlere yalnızca fuar alanında değil, #BookTok üzerinde yaşayacakları kitap dolu paylaşımlara TÜYAP çatısı altında konut sahipliği yapacak olmaktan ötürü büyük memnunluk duyuyoruz. TikTok ile yaptığımız bu iş birliğinin devamlılığını diliyor ve tüm kitapseverleri TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne davet ediyorum” dedi.

 

#BookTok Türkiye’de 1,4 milyar görüntüleme aldı 

Dünya genelinde 160 milyardan fazla görüntülenen #BookTok, kısa müddette Türkiye’de de geniş bir kitle elde etti. Topluluk, yılın birinci ayından bu yana 1,4 milyar görüntülenmeye ulaştı. #BookTok topluluğunun gücü, aşıladığı okuma sevgisiyle yayıncılık dünyasını da dönüştürmeye devam ediyor. Muharrirler, okuyucular ve hayranlardan oluşan topluluğun yeni müelliflere ilham verirken çok sevilen klasikleri tekrar canlandırdığı ve kitap satışlarını artırdığı biliniyor. Dünyada örnekleri giderek artan bu akımın yakın periyottaki en dikkat alımlı örneklerinden biri de Lloyd Devereux Richards’ın 2012’de kaleme aldığı tansiyon romanı Stone Maidens oldu. Roman Şubat 2023’te, piyasaya sürülmesinden 10 yıl sonra Richards’ın kızının kitabı tanıtan viral bir TikTok görüntüsünün arından Amazon en çok satanlar listesinde 1 numaraya ulaştı.

TikTok’un küresel çapta en başarılı etiketlerinden olan #BookTok’un platformdaki yükselişiyle ülkemizdeki kitap okuma alışkanlıklarını artırması ve edebiyatın daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen