Sal. May 7th, 2024

Apple’ın iPhone 15 serisini tanıtmasının hemen ardından MacRumors tarafından hazırlanan bir haber, şirketin yeni bir iPhone SE modeli geliştirdiğini iddia ediyordu. Hatta yeni iPhone SE’nin iPhone 13 ve iPhone 14 tasarımını kullanmayı düşündüğü söyleniyordu.

Aynı haber, iPhone SE 4’ün Touch ID tasarımını kullanımdan kaldırmanın yanı sıra önceki modele göre bol miktarda yükseltme sunacağına da vurgu yapmıştı. Bu yükseltmeler listesinde Face ID, 48 megapiksel kamera, Eylem düğmesi ve USB-C bağlantısı yer alıyordu.

Apple’ın 2023 serisinde farklı bütçelere hitap eden geniş bir iPhone koleksiyonu bulunuyor. iPhone SE serisi ise şirketin mümkün olan en ucuz seçeneği olarak sunuluyor ve iddialara bakılırsa telefon hiç de kötü görünmüyor. Ama ne yazık ki Apple, yakın gelecekte iPhone SE 4’ü piyasaya sürmeye hazır olmayabilir. Yeni bir haber, mevcut geliştirme sürecini dikkate alarak SE 4 için 2025 lansmanını öngörüyor.

MacRumors’un yeni haberi, iPhone SE hakkındaki önceki iddialardan bazılarını tekrar ederken yeni bilgiler ekliyor. Habere göre iPhone SE 4 (şirket içinde D59 veya Project Ghost olarak adlandırılıyor) iPhone 14 kasasını temel alacak. Telefon, yeni bir cam arka plaka tasarımı gerektiren, arkaya bakan tek bir kameraya sahip olacak. Ayrıca yeni iPhone standardı olan 48 megapiksel kamera kullanılacak.

Blog, iPhone SE 4’ün temel iPhone 14 modeliyle eşleşen boyutlarını da sunuyor. Ancak iPhone SE 4, tek lensli kamera sistemi sayesinde 165 gram ile iPhone 14’ten 6 gram daha hafif olacak. iPhone SE 4, iPhone 14 gibi alüminyum (6013 T6) bir çerçeveye sahip olacak ama iPhone 14’ün geleneksel sessize alma düğmesi ve Lightning bağlantısı yerine bir Eylem düğmesi ve USB-C bağlantı noktası barındıracak.

Ne yazık ki iPhone SE 4’in performans özellikleri hakkında hala bir bilgi bulunmuyor. iPhone SE 3’te A15 Bionic çipi kullanıldığı düşünülürse, SE 4 modeli için A16 Bionic çipinin kullanılması daha uygun olabilir. Ancak MacRumors’un çıkış tarihi tahmini doğruysa, iPhone SE 4 sürümünde farklı bir çip de görebiliriz.

Yayın, mevcut geliştirme programının 2025 çıkış tarihine işaret ettiğini söylüyor. Apple’ın iPhone SE sürümlerine yönelik yaklaşımı düşünülürse, 2025’in başlarında bir lansman beklenebilir. O zamana kadar Apple’ın A18 ve A18 Pro çiplerine sahip olacağı iddia edilen iPhone 16 telefon serisi mağazalarda satışa sunulmuş olacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen