Paz. Nis 28th, 2024


Büyükşehir itfaiye teşkilatını güçlendiriyor

250 aday itfaiye eri olabilmek için ter döktü 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatını güçlendirmek gayesiyle 50 yeni itfaiye eri alımı yapıyor. Müracaatları tamamlanan ve mülakata çağrılan 250 aday kelamlı ve uygulamalı imtihandan geçti.

Büyükşehir Belediyesi, doğal afetler, yangınlar ve trafik kazalarına profesyonel gruplarla anında müdahale edebilmek için itfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam ediyor. 50 yeni itfaiye eri için takım açan Büyükşehir Belediyesi, müracaat yapan adayları mülakata aldı. İtfaiye İstasyonu’nda gerçekleştirilen mülakatta adaylar güçlü parkurda ter döktü. Adaylarda, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma önlisans programlarından mezun olma ve en az (C) sınıfı şoför dokümanına sahip olma kaideleri aranıyor. Kelamlı ve uygulamalı imtihanları muvaffakiyetle tamamlayan adaylar itfaiye teşkilatına girmeye hak kazanacak. 
250 ADAY İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN YARIŞTI 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, itfaiye eri alımıyla ilgili yaptığı açıklamada, kentte yaşanan yangınlar, seller ve doğal afetler nedeniyle itfaiye teşkilatını güçlendirmenin değerine vurgu yaptı. Demir, “Büyükşehir Belediye Liderimiz Muhittin Böcek’in öncelikleri doğrultusunda Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 128 itfaiye eri alımı için müsaade talep ettik. Fakat bakanlıktan yalnızca 50 kişilik bir alım müsaadesi geldi. Bu doğrultuda 250 itfaiye ve sivil savunma okulu mezunlarını  sınava davet ettik. Mülakat sürecinden sonra adaylar belirlenecek” dedi. 
ZORLU SINAV 
Demir, mülakatlarda adaylara hem kelamlı hem de pratik uygulamalardan oluşan bir süreç uygulandığını belirterek, “Adayların yangın ve doğal afetlerle gayrette karşılaşabilecekleri zorluklara karşı hazırlıklı olmaları için İtfaiye Daire Başkanlığımız tarafından aslına yakın bir parkur oluşturuldu. Adaylarımız kuvvetli bir imtihandan geçti. Hak eden kazanacak. Antalya İtfaiye Teşkilatımız Türkiye’nin rastgele bir yerinde oluşabilecek afetlerde en donanımlı takım olarak hizmet vermeye her daim hazır olacak” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen