Per. May 2nd, 2024


Cem Bölükbaşı, TGM Grand Prix ismine yarıştığı Harika Formula serisin final yarışına hazırlanıyor. 28 – 29 Ekim tarihleri ortasında gerçekleştirilecek dönemin son yarış hafta sonu, cuma günü düzenlenecek idman seansıyla başlayacak. Cumartesi ve pazar günleri 2 farklı yarış gerçekleştirilecek ve pilotlar, her iki gün de başka sıralama seansına çıkacak. Serinin kupa seremonisi ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü gerçekleştirilecek.

Espordaki muvaffakiyetlerinin akabinde açık tekerli yarış serilerine geçen ve 2022 yılında Formula 2’ye kadar yükselerek Türkiye’yi memleketler arası arenada temsil eden Cem Bölükbaşı, Formula 1’e en yakın seri olarak kabul edilen Muhteşem Formula’da birinci dönemini tamamlamaya hazırlanıyor.

 

Cumartesi ve pazar günleri iki farklı yarış gerçekleştirilecek

Cem Bölükbaşı’nın TGM Grand Prix aracıyla Japonya’da yer alan Suzuka Yarış Pisti’nde gayret edeceği dönemin kapanış yarışları 28 – 29 Ekim günlerinde koşulacak. Buna ek olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen Pazar günü kupa seremonisi de gerçekleştirilecek.

 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ulusal Atletimiz pistte olacak

Pilotlar piste birinci olarak idman seansında çıkacak. 28 Ekim Cumartesi gecesi 03.30’da başlayacak sıralama tiplerinin akabinde birebir günün sabahı saat 08.30’da ise dönemin son yarış hafta sonunun, birinci yarışı gerçekleştirilecek.

Sezonun son raundu 29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek. Ulusal atletimiz Cem Bölükbaşı; Suzuka Yarış Pisti’nde düzenlenecek yarış için evvel gece 02.50’de sıralama cinslerine çıkacak, devamında sabah 08.30’da tekrar piste çıkarak damalı bayrağı birinci gören pilot olmak için yarışacak.

 

Bölükbaşı Üstün Formula’daki birinci puanını yeniden Suzuka Yarış Pisti’nde almıştı

Pistlere 55 numaralı TGM Grand Prix aracıyla çıkan Cem Bölükbaşı, yeniden bir ulusal bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koşulan ve Suzuka Pisti’nde gerçekleştirilen yarışa 17’nci sıradan başlayıp, önderin 15 saniye (15.728) arkasında 9’uncu sırada tamamlamıştı. Bu performansıyla birinci 10’a girerek 2 puanın sahibi olan Bölükbaşı, birinci puanlarını hanesine Suzuka Pisti’nde yazdırmıştı.

 

Cem Bölükbaşı’na Türkiye’den ağır dayanak var

Ana sponsorları Borusan Otomotiv, ZES (Zorlu Energy Solutions), Kuzu Küme, Armsto ve TEM Agency yanı sıra Mavi, MESA Holding, Rixos Hotels, Tersane İstanbul, HRX Racewear İtalya, Gentaş Kimya, Neogen, ve Çınar Rugs takviyesiyle Harika Formula’da yer alan ulusal sporcuyu GoTürkiye, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) da destekliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen