Paz. May 5th, 2024

Çeşmelerden Kaynak Suyu Akacak

 

Belediye Lideri Alper Taban, Alanyurt Yunus Emre Mahallesinde bulunan Dostlar Sitesinde vatandaşlarla buluştu. Devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Lider Taban, vatandaşların Uludağ’ın eteklerinde kaynak suyu içememekten şikayet ettiğini hatırlatarak; “Hatların yenilenmesiyle kaynak suyunu direkt konutlarımıza sunmuş olacağız” dedi.

Her fırsatta vatandaşlarla bir ortaya gelerek istişare ve ortak akla verdiği değeri gösteren İnegöl Belediye Lideri Alper Taban, Salı akşamı Alanyurt Yunus Emre Mahallesinde bulunan Dostlar Sitesine konuk oldu. Burada site sakinleriyle buluşan Lider Taban, vatandaşlarla bölgenin meseleleri ve talepleri üzerine istişare etti.

YÜZDE 70 KAYIP KAÇAK YAŞANIYORDU

Vatandaşların ağır ilgi gösterdiği buluşma sırasında bilhassa bölgede devam eden alt yapı çalışmaları ele alındı. Lider Taban, İnegöl’ün 50 yıllık problemine esaslı bir tahlil üretildiğini kaydederek; “BUSKİ bizlere bir rapor sundu, İnegöl’de alt yapının eski olmasından ötürü yüzde 70 kayıp kaçak olduğu, 100 ünite su verildiğinde 70 ünitenin konutlara ulaşmadan borulardan sızarak kaybolduğu belirtildi. Bunun üzerine alt yapının değişmesi için çalışmalara başlandı” dedi.

“KISA MÜDDETLERDE YAPMAK ÜZERE MAKSADIMIZ VAR”

Alt yapı çalışmalarının çok zahmetli olduğunu da tabir eden Lider Taban, şöyle devam etti: “Yazın olsa toz toprak, kışın olsa çamur. Bunu bizim kısa müddetlerde yapmak üzere gayemiz vardı. Girdiğimiz bölgelerde 3-4 ay içerisinde o yerleri işleyip çıkalım üzere bir amaç koymuştuk kendimize. Alanyurt’ta da şu anda bu çalışmalar yürütülüyor. Merkeze nazaran aslında bu noktada Alanyurt çok şanslı. Şimdi İnegöl merkezine kazmayı vurmadık. İnegöl’ün en işlek caddeleri merkezi kazılacak. Etraf mahallelerden başlandı.”

2 KATRİLYONLUK YATIRIM

“Yatırımın toplam maliyeti 2 katrilyon. Hem zahmetli bir iş hem de bu işe para bulmanız lazım. Sağ olsun Alinur Aktaş Liderimiz bu kaynağı buldu ve yatırımları yapıyoruz şu an.”

ÇEŞMELERDEN KAYNAK SUYU AKACAK

“Benim en çok duyduğum husus şuydu; Liderim biz Uludağ’ın eteklerinde yaşıyoruz. Buradaki kaynak sularını çeşmelerimizden içmek bizim de hakkımız değil mi diye vatandaşlarımızdan duyuyorduk. Biz de bu manada bir gaye koyduk; içme suyu çizgilerinin yenilenmesi ve kayıp kaçağın önlenmesi de bu noktada önceliğimiz oldu. Kaynak suyumuz aslında bize yetecek kadar var. Lakin kayıp kaçaktan ötürü yetmeyen kısmı yer altı sularıyla tamamlıyoruz. Yer altı suyu da içilebilir fakat biraz daha kaba su. Sınırların yenilenmesiyle kaynak suyunu direkt konutlarımıza sunmuş olacağız.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen