Cts. May 4th, 2024


Cumhuriyet 100 yıldır her gün DOĞuyor

 

Doğtaş, Cumhuriyet’in 100. yılını özel bir animasyon masaüstü sineması ve yapay zeka dayanaklı Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden Nutuk’u seslendirerek kutladı. Masaüstü animasyon sinemasında, “ “Cumhuriyetle birlikte bir ülke DOĞdu / Cüret DOĞdu / Özgürlük DOĞdu/ Cumhuriyetle birlikte biz DOĞduk “ sözleri ile Cumhuriyetimizin kıymeti vurgulandı.

 

Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından Doğtaş, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak hedefiyle yapay zeka dayanaklı ATA’mızın kendi sesinden Nutuk’u seslendirdi. Doğtaş ayrıyeten 100. yıl özel animasyon masaüstü sineması ile de Cumhuriyetin 100. Yılını unutmadı.

 

Doğtaş’ın cumhuriyetin 100. yılına özel hazırladığı reklam sinemasında, “Cumhuriyetle birlikte bir ülke DOĞdu / Yürek DOĞdu / Özgürlük DOĞdu/ Cumhuriyetle birlikte biz DOĞduk / Cumhuriyet 100 yıldır her gün DOĞuyor” cümleleri yer aldı. DOĞTAŞ’ın birinci 3 harfinin ihtimamla vurgulandığı animasyon sinemasında sade renkler ve gökyüzü teması Türk bayrağı ile birleştirildi. Sinemanın alt metinlerinde Cumhuriyetin ‘yeniden var olma’ uğraşı vurgulandı. Cumhuriyetin özgürlük ve hamaseti simgelediğine dikkat çekildiği  animasyon sinemasının en özel cümlelerinden birini, ‘Cumhuriyetle birlikte biz DOĞduk’ ibaresi oluşturuyor. Mevcudiyetimizin temelinin cumhuriyet olduğunun vurgulandığı bu cümle ile birlikte cumhuriyetimizin 100 yıldır her gün toplumun her bölümüyle tekrar doğduğu da tabir edildi.

 

Yapay zekâ dayanaklı Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden Nutuk’un seslendirildiği animasyon sinemasında ise “ATATÜRK BUGÜN HAYATTA OLSA BİZE NE SÖYLERDİ?” üst başlığı ile ATA’mızın sesinden nasihatler yer alıyor.  Filmde Atatürk, “Unutmayınız ki Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyen payidar kılmak ve yüceltmek sizlerin elindedir. Cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içerisinde daha da yücelteceğinize olan inancım tamdır. Bu kutlu yolda sizlere muvaffakiyetler dilerim.” diyerek birlik ve dayanışma iletisi verdi. Siyah beyaz olarak tasarlanan animasyon sinemasında Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün şıklığı da ön plana çıkıyor. Nutuk’un vurgulandığı sinema, “Ne keyifli Türküm diyene!” ile sona eriyor.

 

Cumhuriyet 100 Yıldır Her Gün Doğuyor: https://www.youtube.com/watch?v=ONGWZQLKwe8

Atatürk bugün olsa bize ne söylerdi? https://www.youtube.com/watch?v=srDWBpZft1Q

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen