Cts. Nis 27th, 2024


DHL Express, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Sertifikaları aracılığıyla havacılıkta karbonsuzlaştırmayı hızlandırmak için World Energy ile iş birliğine imza attı

 

  • Yedi yıllık mutabakat ile fosil jet yakıtının yerine 668 milyon litre Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) sağlanacak. 
  • Anlaşmanın, karbondioksit emisyonunu yaklaşık 1,7 milyon ton azaltması bekleniyor. Bu da DHL Express’in Amerika kıtasındaki yıllık yaklaşık 77.000 uçuşu karbon nötr olarak gerçekleştirmesine muadil olacak.
  • Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı sertifikaları (SAFc), DHL’in iddialı emisyon amaçlarına ulaşma seyahatinde değerli bir rol oynayacak.

 

26 Ekim 2023 – DHL Express, önde gelen SAF üreticisi ve düşük karbonlu tahlil sağlayıcısı World Energy ile sürdürülebilir havacılık yakıtı sertifikaları (SAFc) aracılığıyla yaklaşık 668 milyon litre Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı satın alarak, havacılık lojistiğinin karbonsuzlaştırılmasını hızlandırmak için uzun vadeli stratejik bir iş birliğine imza attı. 2030 yılına kadar sürecek olan yedi yıllık muahede, havacılık dalında bugüne kadar yapılan en uzun ve en büyük SAFc mutabakatlarından biri olma özelliğini taşıyor. 

Anlaşmanın, karbondioksit emisyonunu yaklaşık 1,7 milyon ton azaltması bekleniyor. Bu, DHL Express’in Amerika kıtasındaki yıllık yaklaşık 77.000 uçuşu bir yıl boyunca karbon nötr olarak gerçekleştirmesine muadil. Dönüm noktası niteliğindeki iş birliği, DHL Group’un 2030’da yıllık sera gazı emisyonlarını 1,2, ve 3‘üncü kapsamlarda 29 milyon ton CO2e’nin altına düşürme maksadını içeren savlı Sürdürülebilirlik Yol Haritasını da destekliyor.

DHL Express CEO’su John Pearson mevzuyla ilgili şunları söyledi: “DHL Express olarak havacılık lojistiğinde sürdürülebilir bir geleceğe öncülük etmeye kararlıyız. World Energy ile yaptığımız iş birliğiyle dönüm noktası niteliğindeki bu muahedeyi onaylayarak, karbon ayak izimizi en aza indirmeye ve daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmaya yönelik somut bir adım daha atıyoruz. Sektör genelinde SAF üretimini ve kullanımını hızlandırmak için daha fazla tedarikçiye ilham vermek istiyoruz.” 

World Energy CEO’su Yeniden Gebolys, “Havacılığı karbonsuzlaştırma misyonumuzda DHL ile çalışmaktan onur duyuyoruz. Karbonsuzlaştırması sıkıntı bölümleri karbondan arındırmak, tüm paha zincirini kapsayan bir taahhüt gerektirir ve bugün başlattığımıza emsal iş birlikleri, DHL üzere şirketlerin iklim gayelerine ulaşmalarını sağlamanın anahtarıdır” biçiminde konuştu.  

Book & Claim ile şeffaflık ve hesap verilebilirlik 

SAFc kelam konusu olduğunda yakıtın çevresel özellikleri bir “Book & Claim” nezaret zinciri modeli kullanılarak yakıtın kendisinden ayrılıyor. Book & Claim yaklaşımı, her bir krediyle alakalı emisyon azaltımlarının gerçek bir formda aktarılmasını ve üçüncü parti tarafından doğrulanmasını sağlayarak sürdürülebilir yakıtların şeffaflığını ve hesap verilebilirliğini artırıyor. Bu, DHL Express’in SAFc satın almasına, ilgili emisyon azaltımlarını kullanmasına ve GoGreen Plus hizmeti aracılığıyla çevresel özellikleri müşterilerine sunmasına imkan tanıyor. Book & Claim aracılığıyla teslim edilen SAFc, yakıtın dünya çapında sevk edilmesi gerekmediğinden hem lojistik maliyetlerini hem de emisyonları en aza indirmeye yardımcı oluyor. Bu da SAFc’yi, havacılığı karbondan arındırmanın en verimli yolu yapıyor. World Energy’nin DHL için sağladığı SAFc’nin tamamı, Sürdürülebilir Biyomalzemeler Yuvarlak Masası’nın (The Roundtable on Sustainable Biomaterials, RSB) titiz sürdürülebilirlik sertifikasyon standartlarını karşılayacak. Ek olarak, SAFc ile ilgili taleplerin izlenebilirliğini sağlamak için tüm datalar bağımsız bir kayıt dairesi aracılığıyla takip edilecek. Yakıtın kendisi, World Energy’nin Paramount, Kaliforniya’daki üretim tesisine yakın olan Los Angeles bölgesi havaalanlarına tedarik edilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen