Pts. Nis 29th, 2024


 

Dünya rekortmeni Şahika Ercümen

Antalya’da 100. Yıl için dalış yaptı

 

Milli atlet denizde Türk bayrağı açtı, 100. Yıl plaketi ile selamladı

 

Paletsiz değişken yük kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kıran mili atlet Sahika Ercümen, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel şov dalışı gerçekleştirdi. Ulusal sportmen Şahika Ercümen, deniz üzerinde Türk bayrağı açarak, 100. Yıl plaketi ile kendini izleyen seyircileri selamladı. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını büyük bir coşku ile kutluyor. Geçtiğimiz günlerde paletsiz değişken tartı kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kıran Mili sportmen Sahika Ercümen, . Cumhuriyet kutlamaları aktiflikleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde şov dalışı gerçekleştirdi. Ulusal sportmen Şahika Ercümen’in Konyaaltı Kıyısı 1 Nolu Ekdağ Plajı açıklarında gerçekleştirdiği şov dalışını Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç ve kıyı kıyısından çok sayıda vatandaş izledi. 

TÜRK BAYRAĞI İLE POZ VERDİ 

Milli sportmen Şahika Ercümen’e dalış sırasında birçok dalgıç da eşlik etti. Şahika Ercümen, şov dalışında Türk bayrağı açarak kendini izleyenleri selamladı. Ercümen ayrıyeten, 100’üncü yıla özel hazırlanan plaket ile su altında poz verdi. Şahika Ercümen daha sonra kendine eşlik eden dalgıçlarla birlikte denizde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Yüzerek kıyıya ulaşan Şahika Ercümen kendini izleyen ve destekleyen vatandaşlarla bir ortaya geldi. Antalyalılar Şahika Ercümen’e ağır ilgi gösterdi. 

BUGÜN BURADAYSAK CEDDİMİZE BORÇLUYUZ 

Milli sportmen Şahika Ercümen’in şov dalışını izleyen Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Şahika Ercümen’in Türk bayanın gücünü muvaffakiyetini gösterdiğini tabir ederek, “11 dünya rekoru kırmış Şahika kardeşimize bu türlü özel bir günde Antalya’da olduğu için çok teşekkür ederim. Bugün buradaysak her şeyi Ceddimize borçluyuz. Cumhuriyetimize borçluyuz. Cumhuriyet demek, ‘özgürlük, bağımsızlık, birlik beraberlik’ demek. Biz de Cumhuriyet’in yüzü Antalya diyoruz. Ceddimizin “Hiç elbet ki dünyanın en hoş yeri Antalya” dediği üzere hoş Antalya’mızdan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Ceddimizin yolunda birebir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz” dedi. 

DUYGULARIM TARİFSİZ 

Gösteri dalışı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahika Ercümen ise “Cumhuriyeti’mizin 100’üncü yılına hitaben Antalya’ya gelmeden bir dünya rekoru kırdık. Evvel 100 metreye hem bayan hem erkeklerde inen birinci olan sportmen olduk. Sonrasında 106 metre ile dünya rekoru kırdık. Cumhuriyeti anmak için suyun altında bir plaket açma ve Türk bayrağı açma merasimimiz oldu. Bu yıl herkesin olduğu üzere benim de hislerim tarifsiz. Ulusal atlet olarak ülkemizde memleketler arası platforma Türk bayrağını göndere çektirilmekten daha büyük bir gurur olamaz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen