Çar. May 1st, 2024


ESHOT’tan İZKİTAP Fuarı için ulaşım takviyesi

Kültürpark’tan Fuar İzmir’e süreksiz hat

ESHOT Genel Müdürlüğü, 28 Ekim-5 Kasım tarihleri ortasında yapılacak İZKİTAP-2. İzmir Kitap Fuarı için sefer düzenlemesi yaptı. Fuar İzmir’e ziyaretçilerin rahat ulaşmasını sağlamak hedefiyle mevcut 92, 610 ve 650 numaralı çizgilere, Lozan Meydanı’ndan hareket edecek 540 numaralı süreksiz çizgi da eklendi. Üniversitelilerin kolay ulaşımı için de Bornova Metro ve Şirinyer’den süreksiz servis çizgileri oluşturuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde bu yıl ikinci kere düzenlenecek İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuar İzmir’de açılacak İZKİTAP Fuarı için ESHOT Genel Müdürlüğü, Gaziemir’deki fuar alanına giden otobüs sınırlarına destek yaptı.

Fuar İzmir’e; Karabağlar ve metro kontaklı 92 numaralı Fuar İzmir – Üçyol Metro çizgisi, İZBAN kontaklı 610 numaralı Fuar İzmir – Gaziemir Semt Garajı sınırı, vapur (Üçkuyular İskele) ve metro (Fahrettin Altay) temaslı 650 numaralı Fuar İzmir – Balçova çizgisiyle toplu ulaşım hizmeti sağlanacak.

Kültürpark’tan Fuar İzmir’e süreksiz hat

Mevcut çizgilere ek olarak kent merkezinden de direkt Fuar İzmir’e erişimin sağlanması için 28 Ekim 2023 Cumartesi gününden itibaren 540 numaralı Fuar İzmir – Lozan Meydanı sınırı süreksiz olarak hizmet vermeye başlayacak. Kültürpark-9 Eylül Meydanı-Gazi Bulvarı-Konak Tünelleri-Karabağlar rotasıyla hareket edecek sınır, kent merkezinden Fuar İzmir’e en süratli formda erişimi sağlayacak.  

Bornova ve Buca’dan da süreksiz servisler

Ayrıca Bornova Metro’dan ve Şirinyer Aktarma Merkezi’nden Fuar İzmir’e, İZKİTAP müddetince süreksiz servisler konuldu. Bornova servisi, Bornova Metro’dan 08.15’ten 20.15’e kadar saatte bir; Fuar İzmir’den ise 09.15’ten 21.15’e kadar saatte bir hareket edecek. Buca servisi ise Şirinyer Aktarma Merkezi’nden saat 08.15’ten 20.15’e kadar 45 dakikada bir; Fuar İzmir’den 08.55’ten 20.55’e kadar 45 dakikada bir hareket edecek. 

Ulaşımda aksama yaşanmaması gayesiyle, fuar etrafındaki değerli noktalarda uyum için motorize takımlar vazife alacak. Yolcu yoğunluğu olması durumunda sınırlara ek seferler de konulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen