Cts. Nis 27th, 2024


Gemlik Belediyesi’nden diyabet farkındalığı

  Gemlik Belediyesi, Dünya Diyabet Günü’nde Gemliklilerin kan şekerini ölçtü.

  Gemlik Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürlüğü takımları, Dünya Diyabet Günü’nde farkındalık oluşturmak emeliyle çarşı meydanında fiyatsız şeker ölçümü gerçekleştirdi. Yaklaşık 500 bireye şeker ölçümü yapılırken binlerce bilgilendirici broşür Gemliklilere dağıtıldı.

  Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan’ın vazifeye  gelir gelmez birinci icraatlarından birinin de sıhhat grubu kurmak olduğunu tabir eden Gemlik Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürü Dr. Veteriner Doktor Hakan Uğur, bu grup sayesinde vatandaşa çok sayıda sıhhat hizmetini verebildiklerini tabir belirtti.

  Şeker hastalığının her yaş kümesinde görülebildiğini belirten Gemlik Belediyesi Sıhhat İşleri Müdürü Dr. Veteriner Tabip Hakan Uğur, “Kentlerdeki sıhhatsiz ömür, fizikî aktivitenin azalması üzere nedenler diyabeti tetiklemektedir” dedi. Diyabetin böbrek, kalp, hudut hastalıkları ile görme kaybına neden olduğunu belirten Uğur, “Kan şekerini süratle yükseltmeyen baklagil ve tahılları tüketmeli, yalnızca karbonhidrat değil, protein içeren süt, yoğurt, yağsız et eserleri, tavuk ve balık üzere besinler tüketmeliyiz. Gerçek beslenerek ve hareket ederek diyabetten korunabiliriz” halinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen