Paz. May 5th, 2024


Gölcük Belediyesi, Gölcük’e yeni bir toplumsal ömür alanına dönüştürmeyi planladığı 50 dönümlük askeri alanı devraldı. İlçeye nefes aldıracak Donanma Parkı’na dönüştürülecek alanda bir de Açık Hava Deniz Müzesi oluşturulacak.

Gölcük Belediyesi, ilçeye yeni bir toplumsal alan kazandıracağı toplamda 50 dönümlük askeri alanı devraldı. Gölcük Belediyesi’nin, Ulusal Savunma Bakanlığı nezdinde yaptığı görüşmeler sonucunda; mülkiyeti Gölcük Belediyesi’ne ilişkin 46 dönümlük alanın kuzeyinde denize hudut, Beyoğlu Deresi yanındaki 4 dönümlük alanı devralmak için askeri alan içerisinde başlattığı J-9 tipi güvenlikli duvar çalışmasını tamamladı. Tamamlanan çalışmaların akabinde 50 dönümlük alanın tamamı Gölcük Belediyesi’ne devredildi.

 

AÇIK HAVA DENİZCİLİK MÜZESİ YAPILACAK

Devralınan alanda yapılacak 50 dönümlük Donanma Parkı, İzmit Körfezi ile de buluşmuş olacak. Denize cephe ek alanda; Donanma Komutanlığı içerisindeki açık alanda sergilenen askeri nesnelerden oluşturulacak “Açık Hava Denizcilik Müzesi” yapılacak.

 

LOJMANLARIN TAMİRATI TAMAMLANDI

Gölcük Belediyesi, Ulusal Savunma Bakanlığı ortasında yapılan protokol gereği, alanı teslim almak için; üssün batı bölgesinde yer alan 3 blok lojmanın asıllı tamiratı ve Beyoğlu Deresi sonuna J-9 tipi askeri güvenlikli beton duvarın üretimi tamamlandı.

 

KÖRFEZ’İN BİR’İNCİSİ ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEK

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, “Askeri lojmanlardaki tamiratın bitmesi sonrası teslim aldığımız, ömrünü tamamlamış mevcut lojmanların da yıkımı sonrası oluşturacağımız ‘Donanma Parkı’ ile ‘Körfez’in Bir’incisi – Donanma Kenti Gölcük’, çekim merkezi haline gelecek yeni bir toplumsal hayat alanına kavuşmuş olacak. İlçemize iyi, uğurlu olsun” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen