Per. May 2nd, 2024


HADO Ulusal Grubumuz Dünya Beşincisi Oldu!

 

Geçtiğimiz yıl Fransa’da katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak Dünya Kupası’na gitme hakkı kazanan HADO Ulusal Kadromuz, Tokyo’da düzenlenen Dünya Kupası’nda beşinci oldu.

 

Yakar top oyununun artırılmış gerçeklik teknolojisiyle birleşiminden doğan ve bugün 60 ülkede oynanan tekno spor HADO’nun Dünya Kupası heyecanı, bu yıl Japonya’da yaşandı. 2022 yılında Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak HADO Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanan HADO Ulusal Ekibimiz; Japonya’nın Tokyo kentinde, 21-22 Ekim’de düzenlenen Dünya Kupası’nda çaba etti. 4 kıtadan, 11 ülke ulusal ekibinin katıldığı 2023 HADO Dünya Kupası’nda ulusal ekibimiz, turnuvadaki küme eleme maçlarında 10 maçtan 7’sini kazanarak küme elemelerini dördüncü, şampiyonayı ise beşinci olarak tamamladı. Dünya Kupası’nda beşinci olan Türkiye; sırasıyla Hong Kong, Fransa, ABD, Taipei, Yeni Zelanda, Yunanistan’ı farklı skorlarla mağlup etme başarısı gösterdi. 

 

3 Yıllık HADO Ulusal Grubundan Büyük Başarı 

Dünya Kupası’nın akabinde elde edilen muvaffakiyet hakkında konuşan, Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Lideri Alper Afşin Özdemir, “Günümüzde sporun dönüştüğü yeni formlar ile klâsik sporu tıpkı potada buluşturan HADO, bilhassa genç kuşağın büyük ilgisini çekmekte. Kurulduğu günden bu yana elde ettiği muvaffakiyetler ile dikkatleri üzerine çeken HADO Ulusal Ekibimiz, katıldığı son 3 şampiyonada bir birincilik bir ikincilik elde etmişti. Tokyo’da düzenlenen Dünya Kupası’ndan da beşincilik unvanını aldı. Bilhassa HADO sporunun en kıymetli temsilcilerinin yarıştığı 2023 Dünya Kupası’ndaki bu muvaffakiyet bizler için çok değerli. HADO Ulusal Ekibimizin bu başarılı yükselişini, gelecek sene ülkemizde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalya ile taçlandıracağına inancımız tam. TESFED olarak, turnuvada ülkemizi temsil eden tüm HADO Ulusal Grup atletlerimize, teknik ve idari takımımıza tebriklerimizi iletiyoruz” dedi. 

 

HADO Türkiye Yöneticisi Koray Erdemir ise şunları söyledi: 

“Sadece 3 yıllık ulusal grup geçmişimize, 1 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Avrupa ikinciliği ve 1 de Dünya beşinciliği sığdırmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de resmi bir branş haline getirdiğimiz HADO’yu, ülkemizdeki tüm öğrencilerle buluşturmayı hedefliyoruz. Maksadımız daha güçlü bir ulusal kadro ile Türkiye’nin mesken sahipliğinde gerçekleşecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası’nda yeniden altın madalyaya ulaşmak.”

 

HADO Hakkında

Artırılmış gerçeklik ekipmanları ve bir yazılım aracılığıyla 3’er bireyden oluşan ve 2 ekiple oynanan HADO, klasik yakar top oyununun hızlandırılmış ve dijitalleştirilmiş bir versiyonu olarak dikkat çekiyor. Kolay kuralları sayesinde sportmenlerin kolay kolay adapte olabildiği HADO, oyuncuların fizikî ve mental gelişimine katkı sağlıyor. Ekip sporu olan HADO, yaş ve cinsiyet göz etmeksizin, faal spor yapan genç kuşaktan, öğrencilere, kurumsal çalışanlardan ailelere uzanan geniş bir bölüme hitap ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen