Cts. Nis 27th, 2024


İstanbul’a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geliyor. Sıcaklıklar da fırtına ile birlikte 8-10 derecelere düşecek. 

İBB AKOM datalarına nazaran, İstanbul’a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin tesiri ile rüzgârın Cumartesi (Yarın) öğlen saatlerinden (12:00) itibaren Lodos tarafından (40-60km), Pazar erken saatlerden (01:00) itibaren ise Karayelden (50-80km), kuzey bölgelerde kısa vadeli atılımlarla tam fırtına (90-110km/s) formunda tesirli olması bekleniyor.

Kuzeyin soğuk havasını süratli bir biçimde bölgemize taşıyan sistem nedeniyle Cumartesi akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklarda ani düşüş ( 8-10°C) yaşanacağı kestirim ediliyor. Kuvvetli sağanak yağmur, Cumartesi 06.00 ile Pazar 20.00 ortası beklenirken, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın Cumartesi 10.00 ile Pazar 20.00 ortası esmesi öngörülüyor. 

Fırtına ile birlikte kış bedellerine gerileyen sıcaklıklar nedeni ile 2 gün boyunca vilayet genelinde kuvvetli sağanak (40-60kg/m2) yağmur geçişi yaşanacak. Yağışların, fırtınanın tesirli olduğu kuzey bölgelerde metrekarede 80-100 kg’ın üzerine çıkması bekleniyor. 

İBB Grupları, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat asıllı hazır bekletilecek. Vatandaşlar da ağaç ve direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması ile fırtına nedeniyle toplu ulaşımında yaşanabilecek aksaklıklara karşı uyarıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen