Pts. May 6th, 2024


İlber Ortaylı, Eczacıbaşı Geleceğe Smaç  15. Gelişim Turnuvası’nda 

Geleceğin Voleybolcularıyla Bir Ortaya Geldi

 

Kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği projelerle Türk sporuna öncü olan Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün sporda fırsat eşitliği unsuru ile 2015 yılında ES Voleybol iş birliği ile başlattığı Geleceğe Smaç projesinin 8. yılında Cumhuriyet coşkusu Antalya’da yaşandı. 

Eczacıbaşı Geleceğe Smaç projesi kapsamında 15.’si düzenlenen Gelişim Grupları Turnuvası’nın “Yıldız-Küçük Takımlar” ayağının ikinci günü geride kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlenen turnuvada gerçekleştirilen “Cumhuriyet Sohbetleri”nde tarihçi, akademisyen ve müellif İlber Ortaylı geleceğin voleybolcularıyla buluştu. 

Yüzlerce genç voleybolcu Cumhuriyeti İlber Ortaylı’dan dinledi

Cumhuriyetimizin 100. yaşında pek çok Eczacıbaşı Geleceğe Smaç yerleşkelerinden gelen 350 genç voleybolcu, İlber Ortaylı’dan Cumhuriyeti dinledi. Kendilerini geliştirme ve gösterme fırsatı sunan tertibin ikinci gününde voleybolcularla bir ortaya gelen İlber Ortaylı, Cumhuriyetimizin birincilerinden spora, ulusal uğraş devrinden sıhhate pek çok bahiste konuşarak genç atletlere spor yapmanın ehemmiyetini vurguladı. 

Sözlerine Cumhuriyetin ehemmiyetinden bahsederek devam eden İlber Ortaylı, dünyada pek çok coğrafyanın bu yolu denediğini lakin Türk halkının eşsiz çabasıyla Cumhuriyetimizin varlığını devam ettirdiğini söyledi.

Sporun yanında kesinlikle sanatla da ilgilenilmeli

Genç atletlerin yüksek iştiraki ve ilgisiyle gerçekleşen “Cumhuriyet Sohbetleri”nde İlber Ortaylı, Türk bayanının hak uğraşından de bahsetti. İlber Ortaylı, bayanların hayatın her alanında faal rol alması gerektiğini vurgularken, eğitim hayatları hakkında da tavsiyelerde bulundu. Cumhuriyetin önünün çok açık olduğunu ve gelecekte sporda büyük muvaffakiyetler beklediğini söyleyen İlber Ortaylı, sporun asla tek başına kâfi olmadığını, sporun yanında kesinlikle sanatla da ilgilenmenin gerektiğini de kelamlarına ekledi.

İlber Ortaylı, Cumhuriyet Sohbetleri’nin sonunda voleybolcularla “Cumhuriyet” pozu verdi.

15.’si gerçekleşen Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Gelişim Kadroları Turnuvası’nın ikinci ayağı 19 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecek. 17 Kasım’da Türk araştırmacı müellif Selim Erdoğan “Cumhuriyet Sohbetleri”nde konuşacak.

Organizasyonun son gününde ise genç voleybolcular Cumhuriyetin 100. yılına özel bir dans gösterisi gerçekleştirecek. “Cumhuriyet” dansı sayesinde genç sportmenler Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hürmetlerini sunacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen