Pts. Nis 29th, 2024


İnci Vakfı, Hasat Hibe Programı’nın
 son müracaat tarihi 30 Ekim 2023’e uzatıldı

 

Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın gençlere yönelik faaliyetlerinin bir kesimi olarak bu yıl ikincisini düzenlediği Hasat Hibe Programı’nın müracaat tarihi 30 Ekim 2023’e uzatıldı.

 

Döngüsel iktisat, atıkların kaynağında azaltılması, alternatif ve pak güç alanlarındaki projelerin destekleneceği Hasat Hibe Programı için müracaatlar incivakfi.org üzerinden alınıyor.

 

Lisansüstü öğrencilere yönelik başlatılan program ile gençlerin Hava, Su ve Toprak odağında sürdürülebilirlik ile bağlı projelerinin hayata geçirilmesi destekleniyor.

 

Hayallerinden heyecan duyan bir toplumda yaşamak gayesiyle faaliyetlerini sürdüren Cevdet İnci Eğitim Vakfı, geçen yıl pilot uygulama olarak başlattığı Hasat Hibe Programı’nın bu yıl ikincisini düzenliyor.

 

Cevdet İnci Eğitim Vakfı Hasat Hibe Programı, lisansüstü seviyede bir programa kayıtlı öğrencilerin, Hava, Su ve Toprak odağında sürdürülebilirlik ile bağlı projelerinin hayata geçirilmesini desteklemek maksadıyla tasarlandı. İçerik danışmanlığını ve kolaylaştırıcılığını Originnovation’ın yaptığı, İnci Holding’in desteklediği program, Türkiye’de sivil toplum ve özel dal iş birliğinde gerçekleşen ve tematik olarak uygulanan birinci hibe programı olma özelliğini taşıyor. 

 

İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, Hasat Hibe Programı ile ilgili olarak, “Cevdet İnci Eğitim Vakfı olarak 38 yıldır farklı yaş kümelerinden öğrencilerle eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. Gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuz ile sürdürülebilirlik stratejimize uyumlu olarak çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Tabiata verilmekte olan hasarı onarmayı amaçlayan projeler geliştiren lisansüstü öğrencilere dayanak olmak ismine hayata geçirdiğimiz Hasat Hibe Programı’nda geçen yıl on projeyi destekledik. Proje sahipleriyle daima irtibatta kalarak, gelişim süreçlerini de gözlemleme fırsatımız oldu. Ne memnun bize ki Hasat Hibe Programı’yla teması olan öğrenciler, bizden aldıkları hibe haricinde TÜBİTAK ve girişimcilik ekosisteminin yatırımcılarından farklı dayanaklar alarak projelerini geliştirmeye devam ettiler. Öğrencilerin hibe haricinde gereksinim duydukları farklı dayanaklar olduğunu görerek, bu yıl program takviyelerimizi genişleterek mentorluk ve yatırımcı buluşmalarını da sürece dahil ettik. Böylelikle projeler, mentorluk takviyesiyle muhtaçlık duydukları alanlarda geliştirmeler yapabilecek ve potansiyel yatırımcılarla temas etme imkanı kazanacaklar” diye konuştu.

 

Program Lisansüstü Öğrencileri Destekliyor

 

Ege Bölgesi’nde yer alan üniversiteler başta olmak üzere, Türkiye’nin her bölgesinden lisansüstü seviyede bir programa kayıtlı öğrenciler; Hava, Su ve Toprak odağında sürdürülebilirlik ile bağlantılı projeleriyle katılabilecek. Projeye müracaat yapabilmek için kısım ya da alan sınırlaması bulunmuyor. Geçen yıl başvuran öğrenciler bu yıl da katılabilecek. İlgili üniversitelerin tüm kısımlarına açık olan program çok disiplinli yaklaşımları da destekliyor. 

 

Son müracaat tarihi 30 Ekim

 

Hibe Programı’na en fazla 7 kişilik gruplar, 12 Eylül 2023 ve 30 Ekim 2023 tarihleri ortasında incivakfi.org üzerinden müracaat yapabilecekler. Öğrenciler programa; Hava Su Toprak Tamiri, Kaynak Verimli Kullanımı, Atık İdaresi, Güç Kaynakları, Etraf Dostu Eser ve Hizmetler ve Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik hususlarındaki projelerle başvurabilecek. 

 

Başvuru sonuçları, değerlendirmelerin akabinde Kasım ayında açıklanacak ve birinci etapta en fazla 20 proje mentorluk dayanağı almaya hak kazanacak. Projeler sağladığı ekolojik, ekonomik ve toplumsal yarar, bu yararın sürdürülebilirliği, ölçeklenebilirliği, ne kadar yenilikçi olduğu, tesir alanı, geliştirme potansiyeli üzere temel kriterler çerçevesinde pahalandırılacak. Programa kabul edilen iştirakçiler mentorluk dayanağını heyet sunumlarına kadar fikirlerini ve iş modellerini geliştirmelerine yönelik olarak içerik, dikey uzmanlık ve geribildirim formunda alacaklar.

Mentorluk programının akabinde öğrenciler, çevrimiçi olarak heyete sunum yapacak. Aralık ayında gerçekleştirilecek Hasat (Final) Zamanı’nda Hibe almaya hak kazanan en fazla 10 proje ilan edilecek.

 

Hibe ve gelişim takviyesi almaya hak kazanan proje sahipleri, mentorluk süreci ve heyet sunumlarında kendileri için belirlenen gereklilikleri yerine getirmeleri halinde kıymetlendirilerek hibeyi eşit ölçüde Hasat Zamanı’ndan sonra alabilecek. Hasat Zaman’ında proje sahipleri birebir vakitte potansiyel yatırımcılarla da bir ortaya gelme bahtı yakalayacaklar.

 

Bu yıl prestiji ile, geçtiğimiz yılın mezunları ve sonraki program mezunlarının içinde yer alacağı Hasat Hibe Mezun Topluluğu kurulacak. Topluluğun mevcut mezunlara ve yeni periyot iştirakçilere katkı sunması hedefleniyor.

 

Toplam hibe fiyatı 1 milyon TL olacak

 

İnci Vakfı tarafından Hasat Hibe Programı kapsamında hibe, mentorluk ve yatırımcı buluşmaları olmak üzere 3 ana başlıkta takviyeler verilecek. Birinci etapta 20 projeye mentorluk takviyesi, 10 projeye proje başına 50 bin TL’lik hibe takviyesi verilecek. Kazanan bir projeye de inovasyon özel mükafatı olarak Fazilet Kaya Patent tarafından patent takviyesi verilecek. Ayrıca seçilen projeler, 2024 yılında da gereksinim alanları doğrultusunda mentorluk takviyesi ve Gelişim Hibe Dayanağı alacak. 

 

Bu yıl programın toplam hibe fiyatı 1 milyon TL’ye ulaşıyor. Finale kalan projeler, mentorlar, heyet üyeleri, yatırımcılar, İnci Holding ve küme şirket yöneticileri Aralık’ta Hasat Vakti etkinliğinde proje paylaşımı, hibe sonuçlarının açıklanması ve kutlama için bir ortaya gelecek. 

 

Hibe Programı müracaatları ve müracaat kriterleri hakkında ayrıntılı bilgiye www.incivakfi.org adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen