Paz. Nis 28th, 2024

Metruk Yapıların Yıkımına Başlandı

 

İnegöl Belediyesi, kentin türlü bölgelerinde bulunan 30 dolayında metruk yapının tespitini yaptı. Tarihi pahaya sahip ve müdafaada olan yapıların projeleri hazırlanarak Muhafaza Şurasından müsaadeleri alındı. Hem güvenlik zafiyeti oluşturan hem de tehlike arz eden yapıların yıkımlarına başlandı.

Bir yandan yeni projeler yaparak kenti geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, bir yandan da yıkım çalışmalarıyla kentin gelişimine katkı sağlıyor. Bu kapsamda İnegöl’ün türlü bölgelerinde bulunan ve hem güvenlik zafiyeti oluşturan hem de yıkılma, yangın üzere risklerle tehlike oluşturan binaların tespitleri yapıldı. 30 dolayında bina tespit edilerek birinci olarak yer sahipleriyle irtibata geçildi. Görüşmeler sonrası Bursa Valiliğinin de katkılarıyla birebir vakitte tarihi pahaya sahip olan ve müdafaada olan binaların aslına uygun projeleri hazırlandı. Müdafaa Heyetinden alınan müsaadeler sonucunda bu binaların yıkımlarına da başlandı.

KONTROLSÜZ VE BAŞI BOŞ YAPILAR KALDIRILACAK

İlk yıkım çalışması Süleymaniye Mahallesi Şemsettin Sokakta gerçekleştirildi. Belediye Lideri Alper Taban da yıkım çalışmasına katılarak hem yıkımı takip etti hem de hususla ilgili açıklamalarda bulundu. Lider Taban, “Süleymaniye Mahallemizde yıkım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Burada daha evvel vatandaşlarımızın bize iletmiş olduğu, eski binaların içerisine girilip tehlike arz edecek durumlar oluşturulduğu tabir edilmişti. Burada yangın çıkma tehlikesi ya da makûs emelli kullanımlar üzere birtakım sorunlar olduğu söz edilmişti. Bunun üzerine uzun vakittir yapmış olduğumuz çalışmalar vardı bizim. İnegöl genelinde aşağı üst 30 tane bu türlü yapıyı tespit ettik. Bunların içerisinde burada gördüğünüz üzere müdafaada olan tescilli yapılarımız var. Sayın Valimizin de takviyeleriyle bunların projelerini çizdirerek, sonrasında da Muhafaza Heyetlerinden müsaadelerini alarak bugün birinci 2 adedinin yıkımına başlamış olduk. Müsaadeleri tamamlandıkça bilhassa denetimsiz ve başıboş kalan yapıları İnegöl Belediyesi olarak kaldıracağız. Buralarda vatandaşlarımızın huzurunun sağlanması ismine bu çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.

Yıkım sürecinden de bahseden Lider Taban, “Bu binalar özel mülkiyet, belediyemize ilişkin yapılar değil. Gerekli müsaadeleri alınmak şartıyla bu çalışmalar gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımız birinci gördüğünde tahminen bunu belediyemiz neden çabucak çözümlemiyor üzere düşünebilir. Fakat dediğim üzere belediyenin kendi malı, mülkü olsa tahminen daha süratli süreç yapılabilir fakat burada vatandaşla olan görüşmeler, vatandaşlarımızın kendilerinin bunu yapıp yapamayacağını öğreniyoruz. Muhafaza Konseylerinin da tabi müsaadesiyle bu işleri gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.

YIKILAN BİNALARIN ASLINA UYGUN PROJELERİ HAZIR

Bir yandan tarihi de muhafazaya çalıştıklarını kaydeden Taban, “Bu binaların aslına uygun projeleri hazır. Yarın vatandaşımız tekrar bu yapıyı yapmak isterse elinde projesi olacak. O projeye uygun halde yapıyı tekrar ayağa kaldırabilir” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen