Cum. May 3rd, 2024

iPhone 16 serisinin tanıtılmasına neredeyse 1 yıl var ama yeni iPhone söylentileri çoktan gelmeye başladı bile. Asya’dan gelen yeni bir sızıntı, iPhone 16 modellerinin iddia edilen bazı ekran özelliklerini detaylandırıyor. Bilgiler doğruysa iPhone 16 ve 16 Plus, iPhone 15 kardeşleri gibi ProMotion desteğine sahip olmayacak ve 60Hz yenileme hızında kalmaya devam edecek.

Aynı rapora göre, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max (veya Ultra) dinamik yenileme hızlarını destekleyecek ve biraz daha büyük bir ekran ile gelecekler.

Peki, Apple’ın “en ucuz” iPhone’larının 1 yıl daha 60Hz ekrana sahip olmasında bir sorun var mı? Bunun cevabı elbette göreceli, ancak iPhone’un pil ömrünü artırmanın yollarını arayanlar için bu iyi bir haber. Zira bilindiği üzere 120 Hz ekran tazeleme hızı pil ömrünü standart kullanıma oranla daha hızlı tüketiyor.

Bunun yanı sıra Naver’de yayınlanan bir blog yazısı, iPhone 16 ekran boyutları ve yenileme hızları hakkında bilgi veriyor:

  • iPhone 16: 60Hz yenileme hızına sahip 6,12 inç LTPS ekran
  • iPhone 16 Plus: 60Hz yenileme hızına sahip 6,69 inç LTPS ekran
  • iPhone 16 Pro: 6,27 inç LTPO ekran
  • iPhone 16 Pro Max (Ultra): 6.86 inç LTPO ekran

Öte yandan bir X kullanıcısı da konu hakkında bir tablo yayınladı. Bu tablo iPhone 16 serisi için Naver ile aynı bilgileri sunuyor. Naver’in yukarıdaki bilgileri aynı kaynaktan alıp almadığı belli değil, ancak eğer öyle değilse, bu bilgileri kuvvetlendirdiğini söyleyebiliriz.

Aşağıda görebileceğiniz tablo ayrıca Apple’ın iPhone 17 serisinden başlayarak tüm iPhone modellerine LTPO ekranlar eklemeyi planladığını söylüyor. Ayrıca, 2025 yılı iPhone’ları ile beraber tüm ekran boyutları 6,3 inç ve 6,9 inç’e yükselecek gibi görünüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen