Pts. May 6th, 2024


2023 yılında InfoSec Profesyonellerine Yönelik Güçlendirici Eğitim ve Maharet Geliştirme Yolları

 

InfoSec öğrencilerinin ve profesyonellerinin öğrenme hali, siber tehditler ve tehditleri avlamak için geliştirdikleri teknolojiler kadar süratli bir değişim içinde. Kaspersky Uzmanlık Eğitimi kurslarından toplanan en son datalar, bilakis mühendisliğin üst üste ikinci yıl BT güvenlik uzmanlarının en çok talep ettiği ve ilerlemek istediği maharet olduğunu ortaya koyuyor. Ziyanlı yazılım tahliline yeni başlayan öğrencilerden gerçek ziyanlı kodları tahlil ederek bu beceriyi daha da geliştirmek isteyen ileri seviye uygulayıcılara kadar, bilakis mühendislik eğitim piramidinin zirvesinde yer alıyor. Öğrenciler bunun yanı sıra olaylara müdahale ve Yara kuralları ile ilgili kurslara da yüksek ilgi gösteriyor.

Kaspersky grubu, makus maksatlı yazılımların tahliline dair artan ilginin yanı sıra 2023 yılında InfoSec profesyonelleri için çevrimiçi eğitimde farklı öbür kimi eğilimler de gözlemledi.

“Çalış, daha çok öğren, orta vermeden durmaksızın öğren”

InfoSec alanı dinamik olarak gelişiyor. Bu nedenle uygulayıcılar artık yalnızca tek bir eğitimle yetinemiyor ve ek öğrenme ve uygulama fırsatları olmadan uzmanlıklarının aktüel kalmasını sağlayamıyor. InfoSec uzmanları bilgi ve marifetlerini periyodik olarak yükseltmezlerse gözden düşme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Yaş bu mevzuda artık bir ilgi göstergesi değil- kurslar 18, 30 yahut 50 olsun her yaş tarafından takip ediliyor.  Zaman da birebir biçimde birkaç saat, gün ya da ay boyunca eğitime ayrılabiliyor.

Kaspersky Uzmanlık Eğitimi kurslarından elde edilen istatistikler, öğrenme dileğinin her yaşta ve her ölçekte kendini gösterdiğini ortaya koyuyor. Örneğin platformdaki bir öğrenci, 2023 yılında 130 günden fazla vaktini daima olarak burada geçirdi. Bu müddet koca bir yılın neredeyse üçte birine karşılık geliyor. Öğrenci bu mühletin birinci 70 günü berbat maksatlı yazılım tahliline, ikinci 60 gününü bilakis mühendisliğe ayırdı.

Asenkron tarzda öğrenme

Asenkron öğrenme olarak nitelendirilen rastgele bir vakitte ve rastgele bir yerde öğrenme yeteneği, şu anda sabit bir ders programına bağlı olmayan ve tahsil şartlarını bağımsız olarak seçen öğrenciler ortasında en tanınan formatı oluşturuyor. Her tipten bilgi güvenliği bölümü profesyonellerinin ilgisini çeken bu öğrenme stili, öbür ülkelerdeki meslektaşlarıyla istedikleri vakit tecrübe alışverişinde bulunmalarına ve şimdiki siber tehditler, yararlı araçlar ve siber hatalılar tarafından kullanılan makûs niyetli teknikler hakkında en son bilgileri almalarına da imkan tanıyor.

Kaspersky istatistiklerine nazaran, öğrenciler 2023 yılında her bir eğitim programına ortalama 560 dakika ayırdı ve en ilgi cazip uzmanlık kursları gelişmiş makus gayeli yazılım tahlil teknikleri ve Yara kuralları oldu. Kursiyerler bu kurslarda toplamda 4 bin dakikadan fazla vakit geçirdi.

Artık uzun görüntülere yer yok

Modern çevrimiçi kurslar, artık öğrencilerin büyük bilgi bloklarını sırayla ezberlemelerine yardımcı olmak için uzun görüntü kurslarını modüllere ayıran kısa modüllerden oluşuyor. Genel olarak her ders muhakkak bir mevzuyu açıklıyor ve muhakkak bir hünerin geliştirilmesine odaklanıyor. Emel, karmaşık bilgilerin küçük kesimlerini tekrarlayarak çalışılan bahis hakkında kademeli olarak daha uygun bir eğitim kapsamı oluşturmak. Kaspersky uzmanlık eğitimleri, öğrenme sürecini kolaylaştırmak ve verimliliğini artırmak için çoklukla 30-40 küçük görüntüye bölünüyor.

Teori tek başına kâfi değil

Günümüzde öğrenciler için en büyük getiri yalnızca teorik öğrenmeyle hudutlu değil. Pratik maharetleri geliştirmek, nitelikli öğretmenlerle gerçek olayları tahlil etmek ve kendi projelerini geliştirme fırsatı yaratmak da bunun bir kesimi. InfoSec kursiyerleri için en büyük avantaj, eğitim sağlayıcısının öğrencilerin manaya seviyelerini denetim etmelerine ve gerçek örnekleri tahlil etmelerine yardımcı olmasında yatıyor.

Kaspersky istatistiklerine nazaran, her öğrenci pratik marifetlerini geliştirmek için özel olarak oluşturulan inançlı bir çevrimiçi ortam olan Virtual Lab’de ortalama 20 saatini geçirdi. En çok öne çıkan pratik odaklı dersler makus maksatlı yazılımların tahlili ve aksine mühendislikle ilgiliydi.

Kendi kendine öğrenme trend olmaya devam ediyor

Kendi kendine öğrenme, klasik eğitimin bir modülü olabilir ya da büsbütün bağımsız yahut bir eğitmenin danışmanlık takviyesine dayanan gayri resmi öğrenme biçiminde sunulabilir. Bu yaklaşım yer, vakit ve öbür şartlardan bağımsız olarak her bireye potansiyelini gerçekleştirmesi için en büyük fırsatı verir.

Kaspersky takımı, çok sayıda öğrencinin kendi başlarına çalışmak ve bilgilerini genişletmek için kullanabilecekleri ek malzemeler istediğini tertipli olarak gözlemliyor.

Bilgi güvenliği ile ilgileniyorsanız ve ziyanlı yazılım tahlili, olay müdahalesi, eser güvenliği değerlendirmesi ve başka alanlardaki maharetlerinizi geliştirmek istiyorsanız, Kaspersky Uzman Eğitimine kaydolabilir ve Kaspersky uzmanları ile bu ilgi cazibeli seyahate adım atabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen