Per. Nis 25th, 2024


İzmir’in en kapsamlı tenis merkezi yola çıktı

İzmir’in en kapsamlı tenis merkezi olacak Narlıdere Tenis Kulübü’nün temeli atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda Narlıdere Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projenin temel atma merasiminde konuşan Lider Soyer,  İzmir’i sporun merkezi yapmak için çalıştıklarını kaydederek, “Dilerim ki bir hafta sonra bugün, İzmir’de gençlik ve spor alanında yaptığımız tüm çalışmalar Avrupa Gençlik Başşehri mükafatını almamızla taçlanacak. İzmir Türkiye’ye birinci kere Avrupa Gençlik Başşehri unvanını kazandıracak” tabirlerini kullandı.

İzmir’in en kapsamlı tenis merkezi Sahilevleri’nde hayata geçiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Narlıdere Belediyesi’ne tahsis ettiği alanda Narlıdere Belediyesi tarafından yapılacak Narlıdere Tenis Kulübü’nün temeli atıldı. Merasime İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Lideri Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Sahilevleri Mahallesi Muhtarı İsmail Yetim, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yurttaşlar katıldı. 

“Bu tesisle tenis altyapısına değerli katkı vermiş olacağız”

Tesisin İzmir’de spor alanında atılan kıymetli bir adım olduğunu ve projenin çok kıymetli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bu tesis İzmir’in en kapsamlı tenis merkezi ve spor salonlarından biri olacak. Ulusal ve milletlerarası birçok tertibe mesken sahipliği yapacağız. İzmir’de tenis sporunun tabana yayılması ve lisanslı sportmen sayısının artırılmasını mümkün kılacak Narlıdere Tenis Kulübü sayesinde İzmir’den, ülkemizin tenis altyapısına da kıymetli katkı vermiş olacağız. Tesisin Avrupa’nın en genç ülkesi pozisyonundaki Türkiye’nin her branşta olduğu üzere teniste de memleketler arası muvaffakiyet elde edecek atletleri yetiştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“İzmir, Türkiye’ye birinci kere Avrupa Gençlik Başşehri unvanını kazandıracak”

Dört buçuk yıl evvel İzmir’i sporun merkezlerinden biri haline getireceklerinin kelamını verdiklerini hatırlatan Lider Soyer, “Geçen müddet içinde İzmir pek çok spor kolunda, dünya ve Avrupa şampiyonalarını ağırladı. Ülkemiz ve dünyanın bilinen markalarından biri olacağını düşündüğümüz Maraton İzmir, dünyanın değerli atletlerinin İzmir’e gelip koştuğu bir maraton haline geldi. Ayrıyeten Büyükşehir Belediyemizin spor tesislerinde voleybol, basketbol, koşu, bisiklet, hentbol, futbol üzere türlü branşlarda, Türkiye ve dünyanın kıymetli turnuvalarını yaptık. U20 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası Finalleri, FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası, Memleketler arası İzmir Cup Erkekler, U12 Futbol Turnuvası ve Avrupa Bayanlar U16 Basketbol Şampiyonası bunlardan yalnızca birkaç tanesi. Dilerim ki bir hafta sonra bugün, İzmir’de gençlik ve spor alanında yaptığımız tüm çalışmalar Avrupa Gençlik Başşehri mükafatını almamızla taçlanacak. İzmir Türkiye’ye birinci sefer Avrupa Gençlik Başşehri unvanını kazandıracak” dedi. 

Başkan Soyer’e teşekkür

Narlıdere Belediye Lideri Ali Engin ise, “5 yıldır birlikte çalıştığımız Büyükşehir Belediye Liderimize Narlıderemize yaptığı hizmetlerden ötürü, bu hoş tesisin arazinin tahsisinde yardımcı olduğu için ve bizimle iş birliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Bizler kamu vazifesi yapıyoruz. Gayemiz halka hizmet. Sorumluluk alanımızdaki misyonları hakkıyla yapabilmek istiyoruz” dedi.

Sahilevleri Mahallesi Muhtarı İsmail Yetim de verilen hizmetten ötürü teşekkürlerini sundu. 

Tesis hakkında

Narlıdere Sahilevleri’nde 4 tenis kortu, yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, atlet dinlenme odaları, restoran, kafe, fitness salonu, sauna-hamam ve oyun salonundan oluşacak tesise 155 milyon TL’lik yatırım bütçesi ayrıldı. Yap-işlet-devret modeliyle 6 bin metre kapalı ve 2 bin 500 metre açık rekreasyon alanıyla İzmir’de tenisin ve sporun yeni merkezi olacak tesisin spor tertiplerine konut sahipliği yapması ve kentin tanıtımına büyük katkı sunması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen