Pts. Nis 29th, 2024


İzmirliler 100’üncü yılda hislerini Cumhuriyet Duvarına yazdı

 

 

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Alsancak’ta düzenlediği “Benim için Cumhuriyet, 100. Yıl Fikir Duvarı” aktifliğine katılan Lider Batur, duvara kırmızı kalemle, “Kuvayı milliyedir” yazdı. “Cumhuriyet Gelecektir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kaç yüzyıllar göreceğini de lisana getiren Lider Batur, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında hala tıpkı Kuvayı ulusala ateşini yüreklerimizde taşıyoruz. Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk diyoruz, demeye de devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümünü kentin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle kutlayan Konak Belediyesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde de manalı bir aktiflik düzenledi. Vatandaşın Cumhuriyetle ilgili hislerini sözlere dökebilmesi, Cumhuriyet sevgisinin daima birlikte yaşanması için Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne “Benim için Cumhuriyet, 100. Yıl Niyet Duvarı” yerleştirildi. Duvara birinci yazıyı Konak Belediye Lideri Abdül Batur yazarken Alsancak bölgesi muhtarları da aktiflikte yer alarak his ve niyetlerini yazıya döktü. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği aktiflikte duvar kısa müddette dolarken vatandaşlar 100’üncü yılında Cumhuriyet’i “Bağımsızlık, Özgürlük, Kurtuluş, Aşk, Kardeşlik, Eşitlik, Adalet, insan Hakları” üzere aydınlık sözcüklerle tanımladı.

 

 

“Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk”

 

Konak Belediye Lideri Abdül Batur, niyet duvarı kırmızı kalemle, “Kuvayı milliyedir” yazdı. Cumhuriyetin birebir vakitte gelecek demek olduğunu da vurgulayan Lider Batur, memleketin kurtuluşunun Kuvayı ulusala ruhuyla gerçekleştiğini ve Cumhuriyet’in 100. yılında kalplerin hala birebir Kuvayı ulusala ateşiyle yandığını söz ederek, “Kuvayı ulusala, kurtuluş için tek yürek olmuş bir millete bağımsızlığını kazandıran ruhudur.  Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün bize en büyük emaneti olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında hala tıpkı Kuvayı ulusala ateşini yüreklerimizde taşıyoruz. Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonsuza Kadar Atatürk diyoruz, demeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen