Per. May 2nd, 2024


Karşıyakalı bayanların el emeği çıkara dönüşüyor 

 

Karşıyaka Belediyesi, bayanların ekonomik ve toplumsal hayatta daha etkin hale gelmelerini sağlamak için destekleyici çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda her hafta perşembe günleri, Şemikler Pazar Yeri’nde el emeği eserlerini satmak isteyen bayanlara fiyatsız tezgahlar tahsis ediliyor. Her hafta ortalama 30 tezgahın açıldığı pazarda bayanlar, el emeği göz ışığıyla tasarlayıp ürettikleri eşyaları satışa sunuyor.  

 

AİLE BÜTÇELERİNE KATKI 

Takı, oyuncak, giysi, dekoratif nesne ve süs eşyası üzere çeşitli eserleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayan üreticiler, “El emeklerimizi kara dönüştürebilmek bizler için çok pahalı. Ekonomik karın yanı sıra, her hafta burada bir ortaya gelmek, yeni beşerlerle tanışmak ve dostluklar kazanmak toplumsal hayatımızı da güzelleştiriyor. Bize bu imkanları sağlayan Belediye Liderimiz Cemil Tugay’a ve takımına yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. Pazara gelen vatandaşlar da kaliteli eserleri uygun fiyatlarla satın almaktan ve üreten bayanlara dayanak vermekten memnuniyet duyduklarını tabir etti. 

 

GÜÇLÜ BİR TOPLUM İÇİN 

Karşıyaka’da hep üreten bayanların destekçisi olduklarını vurgulayan Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay “Güçlü toplumun anahtarı güçlü bayanlardır. Bu anlayışla Karşıyaka Belediyesi olarak üreten bayanların desteklenmesini her vakit önemsedik, bu tarafta çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Pazar yerimizde gerçekleştirdiğimiz fiyatsız tezgah tahsisi de bu uğraşlarımızın manalı bir örneği. Kendilerine sunulan her fırsatı en yeterli formda kıymetlendiren, her koşulda çabalamaktan ve üretmekten vazgeçmeyen örnek bayanları yürekten kutluyorum. Her vakit yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

Ücretsiz tezgah tahsisinden yararlanmak isteyen bayanlar, Karşıyaka Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’ne müracaatta bulunabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen