Paz. Nis 28th, 2024


Başkan Soyer DİSK Emekli-Sen temsilcileriyle buluştu
“Demokrasi uğraşından emekli olunmaz”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, DİSK Emekli-Sen temsilcileri ve emeklilerle bir ortaya geldi. Emeklilerin meselelerinin görüşüldüğü toplantıda emek ve demokrasi uğraşından asla emekli olunmayacağını belirten Lider Soyer, “Omuz omuza olmanın, o büyük çabanın bir kesimi olmanın gururunu taşıyarak yola devam etmek mecburiyetindeyiz. Uygun ki gayrete dipdiri devam ediyorsunuz. Tek tek her birinizle gurur duyuyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Devrimci Personel Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli-Sen genel merkez yöneticileri ve Ege Bölge Temsilciliği üyeleriyle buluştu. Tarihi Bıçakçı Han’da düzenlenen programda emeklilerin meselelerine ait fikir alışverişinde bulunuldu. Programa Balçova Belediye Lideri Fatma Çalkaya, Seferihisar Belediye Lideri İsmail Yetişkin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır ve Atila Sertel de katıldı.  

“Birbirimize sahip çıkmalıyız”
Programın açılışında bir konuşma yapan Lider Soyer, emeğin sömürüldüğü sisteme değinerek, “Bu iktidar sıkıntısı değil. Bu sistem o denli bir sistem ki, insanları fakirleştirmekle, bilgisiz bırakmakla aslında öteki birilerini varlıklı etmeye, servetini büyütmeye devam ediyor. Bizim yoksulluğumuz, sizlerin, milyonların yoksulluğu ve ezası aslında bu ülkenin kaynaklarının yetersizliğinden yahut üretimin zafiyetinden değil. Tersine sizlerin emeğinin üzerinden kendi servetlerini büyütenleri koruyan bir sistem olmasından. Coğrafyamızda on yıllardır dökülen kan, yaşanan şiddet, savaş Anadolu’da yaşanmıyorsa bunun en temel sebebi yüz yıldır kesintisiz barışı bize armağan eden Cumhuriyet ve onun kurucusu Atatürk’tür” dedi.  

“Emek ve demokrasi çabasından asla emekli olunmaz”
Bu buluşmaların birlik ve beraberlik için çok değerli olduğunu aktaran Lider Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Birlik olmazsak daha çok ezileceğiz, fakirleşeceğiz. Buna mecburuz. Birbirimizle el ele vermeye mecburuz. Yalnızca kendi vücutlarımız için değil bizden sonra gelecek çocuklarımız için mecburuz. Bu memlekette onların daha memnunlukla yaşaması mümkün. Bu türlü bir ülke kurulabilir. Onun için gayretten asla vazgeçmemeliyiz. Sizler de âlâ ki uğraşa dipdiri devam ediyorsunuz. Tek tek her birinizle gurur duyuyorum. Yolumuz açık olsun. Sıkıntı günler bizi bekliyor. Ancak çok daha güzelini daima birlikte başaracağız.”  

“Emekliler pazar yerlerinde çürük zerzevat meyve toplamak zorunda bırakılmış”
DİSK Emekli Sen Genel Lideri Cengiz Yavuz da, “Bugün bir ortada olmamızı sağlayan Liderimiz Tunç Soyer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çeşit dayanışma günleri aslında biraz da birbirimizi tanımamız ve gayrete ivme kazandırma ismine son derece kıymetli. DİSK Emekli Sen salt ekonomik çıkarları için bir ortaya gelenlerin oluşturduğu bir sendika değildir. DİSK Emekli Sen ömrün her alanına müdahale eden, bayan, eğitim, etraf meselelerine hassas insanlardan oluşmuş bir sendikadır. Bir ülke düşünün 30-40 yıl artı kıymet üretmiş, bu ülkeyi var etmiş emekliler pazar yerlerinde çürük zerzevat meyve toplamak zorunda bırakılmış” dedi.

“Bu salonda canlı bir kütüphane var”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bu salonda 1960’ları, 1970’leri ve çabaları gören canlı bir kütüphane var. Bu çabada yeni çığırlar geliştirmek için DİSK yürüyor ve yoluna devam ediyor. DİSK kapatmalara karşın barış için özgürlük için yoluna devam ediyor ve bu yolu sürdürecek” diye konuştu.

“Kalan ömrümüzü insanca yaşamak istiyoruz”
Programa katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e teşekkürlerini ileterek kelamlarına başlayan DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, “Bize mevti gösterip sıtmaya razı ettiler. Biz, dul ve yetimleri düşünmek bile istemiyoruz. Bunlar kabul edilecek seviyede değil. Maaşlarımızın yüzdelerini düşürdüler, hazine katkı hisselerini kestiler. Çocuklarımıza, torunlarımıza harçlık bile olmayacak bayram ikramiyesi veriyorlar. Kalan ömrümüzü insanca yaşamak istiyoruz. Kesinlikle fakat kesinlikle biz kazanacağız” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen