Per. May 2nd, 2024

Kervan Besin üçüncü çeyrekte bir prensip imza attı: 2 milyar TL üzerinde ciro elde etti

 

Küresel En Düzgün 100 Şekerleme Şirketi ortasında 66’ncı sıraya yükselen ve Türkiye’de yumuşak şeker üretiminde en yüksek kapasiteye sahip olan Kervan Besin, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etti. Şirket bu periyotta kârlılığını da artırmayı başararak FAVÖK marjını %16,5’e ulaştırdı ve 2022 yılının tıpkı periyodunda 129 milyon TL olan net kârını bu yıl 168 milyon TL’ye yükseltti.

 

85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Besin, 2023 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2023 yılının ikinci çeyreğindeki büyüme ivmesini sürdüren Kervan Gıda tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya nazaran; şirketin 2023 yılı 3. çeyrek konsolide FAVÖK’ü 2022 yılının birebir periyodunda nazaran %61,7 büyüyerek 344 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin satış gelirleri de 2022 yılının birebir periyoduna oranla yaklaşık %46 artarak 2 milyar TL’nin üzerine çıktı. Brüt kâr marjı %32,1 olan Kervan Gıda’nın konsolide FAVÖK marjı da %16,5 oldu.

 

“Tarihimizde bir prensip imza attık”

Üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Kervan Besin İcra Konseyi Lideri Burhan Başar“Kervan Besin olarak tarihimizde bir unsur imza atarak 3 ayda 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu muvaffakiyet, yalnızca finansal yatırımlarla elde ettiğimiz bir muvaffakiyet değil. Tüm çalışanlarımızın emeği ve katkısı ile elde ettiğimiz bir muvaffakiyet oldu. Bu büyüme ivmesini sürdürmek için yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlar yapmaya ve çok çalışmaya devam edeceğiz. Bilhassa önümüzdeki periyotta gerçekleştireceğimiz Mısır yatırımı ile birlikte 2024 yılının şirketimiz için çok daha yeterli olacağını öngörüyoruz. Birebir vakitte İstanbul’daki üretim tesisimizin Akhisar’a taşınma sürecinin tamamlanması ve GES yatırımlarımızın da devreye girmesiyle birlikte kar marjlarımızda daha da artış bekliyoruz. Kervan Besin olarak, iş ortaklarımız, çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte daha da büyük muvaffakiyetleri hedefliyoruz. Bu yolda bize takviye olan tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Yeni yatırım ve projeleri ile büyümesini sürdürüyor

“2022 Global En Âlâ 100 Şekerleme Şirketi” listesine 82’nci sıradan giren ve 2023 listesinde 66’ncı sıraya yükselerek küresel muvaffakiyetini kanıtlayan Kervan Besin, Türkiye ve Polonya’da 110 bin metrekarelik yedi fabrikasıyla ve yıllık 111 bin ton üretim kapasitesiyle 3 binden fazla şahsa istihdam sağlıyor. Amerika’da, İngiltere’de, Almanya’da, Rusya’da ve Polonya’da bağlı iştirakleri bulunan Kervan Gıda, tesislerindeki katma pahalı eser anlayışı ve verimlilik çalışmaları ile “Dünyanın En Büyük 5. Yumuşak Şeker Üreticisi” olma gayesini de gerçekleştirmişti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen