Sal. Nis 30th, 2024


Ev Yemeği Fast Food’u Geride Bıraktı

 

Avansas, Türkiye’deki iş yerlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. İş yerlerinin tüm alışveriş gereksinimine ekonomik ve pratik tahliller sunan Avansas, yeni araştırmasında çalışanların yemek alışkanlıklarını inceledi. Türkiye genelinde 800 iştirakçiyle gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına nazaran, çalışanların öğlen yemeği tercihinde birinci sıra mesken yemeklerinin. Yemek kartı kullanımı yüzde 15 olarak ölçümlenirken, çalışanların yüzde 20’si meskenden getirdikleri yiyecekleri tercih ettiğini belirtti.

 

Avansas, bu sefer çalışanların yemek tercihleri ve alışkanlıklarını mercek altına aldı. 800 çalışanın iştirakiyle gerçekleştirilen araştırmada, kahvaltısını iş yerinde yapanların oranı yüzde 59 olarak belirlendi. Öğlen yemeğine çıkan çalışanların yüzde 72’si konut yemeklerini tercih ederken, ikinci sırada fast food tercihi öne çıktı.

 

YEMEK KARTI KULLANIM ORANI YÜZDE 15

İş yeri yemek araştırmasına nazaran çalışanların yüzde 36’sı öğlen yemeklerini şirket yemekhanesinde tüketiyor. Çalışanların yüzde 20’si meskenden getirdikleri yemekleri tercih ettiğini belirtirken, yemek kartı kullanım oranı ise yüzde 15 ile üçüncü sırada yer aldı. Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 17’si ise gün içinde 1 orta öğün tükettiğini belirtti. Mesaiye kalan çalışanların yüzde 43’ü ise akşam yemeğini de iş yerinde yediğini paylaştı.

 

ONLİNE YEMEK SİPARİŞ ORANI YÜZDE 36

Hızlı hayat temposunun tesiriyle çalışanların yemek molasında yalnız olma eğilimi, Avansas’ın araştırması kapsamında ortaya çıktı. İştirakçilerin yüzde 12’si yemek molasına çıkmadan masalarında yemeklerini tüketirken, yüzde 36’sı ise toplumsallaşmak maksadıyla yemek molalarını değerlendirdiklerini söz etti. Masa başında yemek yemeyi tercih eden çalışanların yüzde 36’sı sipariş için online platformları kullanırken, yüzde 26’sı ise telefonla sipariş veriyor.

 

YEMEK SONRASI VAZGEÇİLMEZİMİZ: ÇAY

Araştırma ile çalışanların yemek molası saatleri, yemek müddetlerini nasıl kıymetlendirdikleri de soruldu. Türkiye genelindeki çalışanların yüzde 52’si yemek molalarını bir saat olarak planlarken, yüzde 37’si bu süreyi bir saatten daha kısa tutmayı tercih ediyor. Yemek molasına çıkan çalışanların yüzde 53’ü nizamlı olarak çay, kahve üzere içecekleri tüketiyor. Çalışanların yüzde 20’si ise sağlıklı atıştırmalıklar yahut meyve tüketiyor. Araştırmaya nazaran, şirketlerin çalışanları için ayırdığı ortalama günlük yemek fiyatı 135 TL iken, yemek kartına sahip olan çalışanların yüzde 69’u kartlarını market alışverişlerinde de kullanmayı tercih ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen