Per. May 2nd, 2024

“KONYA BİLİM GÜNLERİ” BİLİM MERKEZİ’NDE KAPILARINI AÇTI

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Konya Bilim Günleri” kapılarını ziyaretçilerine açtı. Farklı husus ve temalarda atölye çalışmaları, eğlenceli bilim şovları, simülasyonlar, söyleşiler ve daha pek çok aktifliğin yer aldığı “Konya Bilim Günleri” 29 Ekim’e kadar 10.00-18.00 saatleri ortasında Konya Bilim Merkezi’nde bilim meraklılarını ağırlayacak. 


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Konya Bilim Günleri”, 7’den 70’e her yaştan bilim meraklısını Konya Bilim Merkezi’nde ağırlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Türkiye’nin TÜBİTAK takviyeli birinci ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde başlayan “Konya Bilim Günleri”nde farklı husus ve temalarda atölye çalışmaları, eğlenceli bilim şovları, simülasyonlar ve daha pek çok aktiflik yer alıyor.

“Lego Kentim Aktiflik Alanı”nda tamamı lego modülleriyle tasarlanmış kenti görme fırsatı bulan bilim meraklıları, safari aktiflik alanında Afrika’nın ıssız ormanlarında gezip birbirinden egzotik canlılarla tanışıyor, bilimi eğlenceli hale getiren bilim tırlarını da ziyaret etme imkanı buluyor. Seralab atölyeleriyle topraklı ve topraksız bitki yetiştirme tecrübesini yaşayan bilim meraklıları ayrıyeten özgür vakit atölyeleri, çocuk kütüphanesi atölyeleri, bilim sokağı atölyeleriyle de bilimin eğlenceli dünyasını adım atıyor.

T3 VAKFI TEKNOFEST GENEL SEKRETERİ SAYMAZ’DAN “MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ” BAHİSLİ SÖYLEŞİ

Öte yandan “Milli Teknoloji Hamlesi”, “Savunma Sanayii”, “Girişimcilik” mevzu başlıklarında söyleşi programlarının düzenlendiği Konya Bilim Günleri’nde T3 Vakfı TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz da birinci gün aktiflikleri kapsamında “Milli Teknoloji Hamlesi” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİLER

Konya Bilim Günleri’ne katılan vatandaşlar da Konya Büyükşehir Belediyesi’ne tertip için teşekkür etti. Bilhassa çocuklar, her yaştan bilim meraklısının yer aldığı Konya Bilim Günleri’ndeki aktiflikleri çok beğendiklerini söyledi.

29 EKİM’E KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Konya’daki üniversiteler, iş dünyasının kıymetli temsilcileri, ulusal ve milletlerarası paydaşların yer alacağı “Konya Bilim Günleri” 29 Ekim tarihine kadar 10.00-18.00 saatleri ortasında Konya Bilim Merkezi’nin kapalı alanında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen