Paz. May 5th, 2024

KONYA’DA ÖĞRENCİLER İNANÇLI OKUL YOLLARI PROJESİ’YLE OKULA BİSİKLETLE GİDİYOR

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde çocukların bisikletle okula inançlı halde gitmelerini sağlamak gayesiyle sürdürülen “Güvenli Okul Yolları Projesi” kapsamında Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulu, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu ve Ahmet Haşhaş Ortaokulu’nda sürüş aktifliği gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, projenin başarılı biçimde devam ettiğini belirterek, kentte inançlı bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşmasına katkı sağlayan, Türkiye’ye örnek uygulamayı kent genelinde yaygınlaştırmaya devam ettiklerini söyledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Güvenli Okul Yolları Projesi” ile öğrenciler bisiklet kenti Konya’da okullarına inançla gidiyor.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 604 kilometreyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip kenti Konya’da çocukların bisikletle okula inançlı biçimde ulaşmalarını sağlamak için başlatılan “Güvenli Okul Yolları” projesinin öğrenciler için çok değerli olduğunu söz etti.

Projenin kentte inançlı bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşmasına ve bisiklet kullanımını teşvik ederek, etraf dostu bir ulaşım halinin benimsenmesine katkı sağladığını belirten Lider Altay, şunları kaydetti:

“Projemiz, belirlenen okullarımızda başarılı biçimde sürdürülüyor. ‘Bisiklet Master Planı’ içerisinde yer alan İnançlı Okul Yolları eğitimlerimizle ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerimize inançlı bisiklet sürüşü hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz, bir yandan sağlıklı ömürle iç içe olurken bir yandan da okul başta olmak üzere istedikleri yere inançla ulaşmanın memnunluğunu yaşıyor. Türkiye’ye örnek olan projeyi kentimiz genelinde daha da yaygınlaştırarak uygulamaya devam edeceğiz.”

ÖĞRENCİLER, PROJE SAYESİNDE DAHA BİLİNÇLİ

Proje kapsamında son olarak Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulu, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu ve Ahmet Haşhaş Ortaokulu’nda yapılan eğitimlerde, öğrenciler toplu olarak bisiklet sürüşüne katıldı. Zabıta ünitelerinin eşlik ettiği sürüş esnasında öğrenciler kavşaklardan geçerken dikkat edilmesi gereken konuları bisiklet sürüşü esnasında öğrenmiş oldu. Eğitime katılan öğrencilere bisiklet kaskı ve reflektörlü yelek ikram edildi.

Bisiklet kullanmayı çok sevdiklerini lisana getiren öğrenciler, proje sayesinde bisiklet yollarını daha şuurlu kullanacaklarına ve inançlı sürüşün değerine dikkati çekti.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden öğrenciler, inançlı ulaşım için öteki bisiklet kullanıcılarının da bisiklet yollarını kullanması davetinde bulundu.

“GÜVENLİ OKUL YOLLARI” EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kenti Konya’da, “Bisiklet Master Planı” teklifleri içerisinde yer alan “Güvenli Okul Yolları” eğitimlerini yaygınlaştırarak sürdürüyor. Ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerine bu eğitimlerde inançlı bisiklet sürüşü hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

Güvenli Okul Yolları eğitimleri kapsamında okullara bisikletle gelip giden, ulaşım aracı olarak bisikleti kullanan öğrencilere bisiklet kullanımının faydaları, bisiklet sürerken kullanılması gereken gözetici ekipmanlar ve aksesuarların kıymeti, bisiklet kullanırken uyulması gereken trafik kuralları ve dikkat edilmesi gereken konular anlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki bisiklet kültürünü, bisiklet çeşitliliğini artırma gayesiyle hazırlanmış ‘velesbüs’ ismi verilen toplu sürüş bisikleti de eğitimlerde kullanılıyor.

“Güvenli Okul Yolları” eğitimleri yıl boyunca ortaokullarda verilmeye devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen