Cts. Nis 27th, 2024


Korkuteli İstiklal Caddesi
alt yapısı yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şiddetli yağmurlarda kahır yaşanan Korkuteli İstiklal Caddesi’nde yağmur suyu çizgisi yapıyor. ASAT Genel Müdürlüğü de tıpkı cadde üzerinde içme suyu sınırlarını yeniliyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli’nin en değerli caddelerinden birisi olan İstiklal Caddesi’nde alt yapı yenileme çalışmaları başlattı. Bu kapsamda yıllardır Aşağıpazar ve Karşıyaka mahallerinin en büyük sorunlarından biri olan yağmur suyu sorununa son vermek için İstiklal Caddesi’nde yağmur suyu drenajı yapılıyor. 
ALT YAPIDAN SONRA ASFALT VE KALDIRIM
1400 metrelik cadde üzerinde yürütülen çalışmayla yağmur suyu alt yapı imalatının tamamlanmasının akabinde İstiklal Caddesi’nde asfalt yenileme ve kaldırım çalışmaları da yapılacak. Çalışmanın tamamlanmasıyla Korkutelili vatandaşlar daha konforlu kullanabilecekleri bir yola kavuşacak. 
İÇME SUYU ÇİZGİSİ YENİLENİYOR
ASAT Genel Müdürlüğü yapılan hafriyat çalışmasını fırsat bilerek birebir cadde üzerinde içme suyu çizgilerini yenileme çalışması gerçekleştiriyor. Çalışma kapsamında şu ana kadar 1500 metre 110’luk çizgi yapıldı. İş bitiminde toplamda 3 km 110’luk, 400 metre 400’lük, 250 metre 225’ lik sınır yapılacak. 
DÖRT DÖRTLÜK HİZMET
Yıllardır her yağmur sonrası önemli sorunlar yaşadıklarını söyleyen Korkutelililer,  yağmur suyu çalışması sonrası asfaltı ve kaldırımıyla İstiklal Caddesi’nin dört dörtlük olacağını söyledi.  
YELTEN’DE İÇME SUYU ÇİZGİSİ YENİLENDİ
ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Korkuteli Yelten Mahallesi’nde de içme suyu şebeke sınırı yenileme çalışması gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında eski olduğu için 160’lık 3730 metre, 110’luk 6300 metre ve 63’lük 8175 metrelik boru imalatı yapılarak sınır değişimi gerçekleştirildi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen