Pts. May 13th, 2024

Kumluca paketleme tesisinin imali tamamlandı 

Ürünlere bedel katacak israf önleyecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Kumluca’da İsraf Azalıyor, Lokal Üretici Kazanıyor’ projesi kapsamında Beykent Toptancı Hali içerisinde inşa edilen paketleme tesisinin imali tamamlandı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 Yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) uyumunda yürütülen; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı ve Kumluca Kaymakamlığı’nın ortağı olduğu “Kumluca’da israf azalıyor, mahallî üretici kazanıyor” projesi ile Kumluca ve etraf ilçelerdeki üreticiler besin kurutma ve paketleme tesisine kavuşuyor.
İKİ ADET SOĞUK ODA 
Proje kapsamında Beykent Toptancı Hali içerisinde hizmet verecek paketleme tesisinin inşaatı tamamlandı. Etraf düzenlemesinin akabinde tesiste teknik makine ve ekipmanların kurulması sağlanacak. Tesis içerisinde iki adet soğuk oda, paketleme ve mal kabul alanı yer alıyor. 
MALİYET DÜŞECEK, ESER PAHALANACAK  
Kumluca Ziraî Kalkınma Kooperatifi ile yapılacak işbirliği ile hizmet vermeye başlayacak olan paketleme tesisi sayesinde ise üreticiler eserini daha uygun fiyata paketlenerek lojistik maliyetlerini azaltmış olacak ve böylelikle hem iç pazara hem de dış pazara eserlerini pahasında satabilecek.
İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Proje kapsamındaki kurutma tesisinin konseyimi ise devam ediyor. Kurutma tesisi de tamamlandığında sayesinde örtü altı üretimin en fazla yapıldığı Kumluca ve etraf ilçelerinde geçimini meyve ve zerzevat üretimi ile sağlayan küçük, orta ve büyük ölçekli üreticilerin eserleri kıymetlendirilerek, besin israfının önüne geçilmiş olacak.   

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen