Paz. May 5th, 2024

Kumlucalı üreticiler kapalı devre sulama tesisinden memnun

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kumluca ilçesi Beykonak Mahallesi’ne kazandırdığı kapalı devre sulama sistemi üreticilerin yüzünü güldürüyor. Tesis sayesinde tarım toprakları ve bahçelerin suya kavuştuğunu söyleyen üreticiler eser kalitesi ve randımanından son derece mutlu.  

İklim değişikliği ile her alanda gayret eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 
kuraklık sıkıntısına tahlil üretmek ve yırtıcı sulamanın önüne geçmek için kapalı sulama sistemleri projelerini hayata geçiriyor. Boşa akan suyun ziraî sulamada gerçek halde kullanılmasıyla, gereksiz su kullanımının yol açtığı ziyanların da önüne geçiliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Kumluca ilçesi Beykonak Mahallesi, Tepecik ve Beşikçi mevkiinde kurulan kapalı devre sulama tesisi ile 2 bin dekar alanın sulama problemini ortadan kaldırdı. Üreticiler sulama tesisi kurulduktan sonra randımanlarının arttığını söyledi. 
SÖZ MUHİTTİN BÖCEK SÖZÜ
Tarım bölümünde sulamanın çok kıymetli olduğunu söyleyen Beykonak Mahalle Muhtarı Ramazan Selçuk “Geçen yıl sulama düşüncemiz had safhaya gelmişti. Tarım alanlarımız kuruma noktasına geldiği anda Muhittin Liderimiz ile irtibata geçtik. Buradaki meselemizi anlattık ve tahlili noktasında kelam aldık. Daha sonra sulama tesisinin çalışmalarına acele biçimde başlandı ve tesis hizmete açıldı. Bu tesisi bizlere kazandırdığı için Liderimiz Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum. Su hayattır bizleri hayata kavuşturdu” dedi.
TÜCCARLAR SIRAYA GİRDİ
Kapalı devre sulama sistemi ile üretim ve randımanlarının arttığını söyleyen üretici Ramazan Aydoğdu ise şunları söyledi: “Başkanımız Muhittin Böcek bizlere bir eser bıraktı. Sulama tesisi yapılmadan evvel dikili toprağımız azdı. Kaynak suyumuz lakin yerlerimizi sulamak için kâfi oluyordu. Bahçelerimizdeki eserlerimiz yetersiz sulandığı için verimli ve kaliteli eser alamıyorduk. Eserlerimizi alacak tüccar bulamıyorduk. Kapalı sulama sisteminin yapılması ile sularımız boşa akmıyor ve bahçemizdeki ağaçlarımızı da sulayabiliyoruz. Liderimiz Muhittin Böcek’in Beykonak’a kazandırdığı sulama tesisi sayesinde bu yıl daha verimli eser elde ettik. Tüccarlar bizimle bağlantıya geçmek için sıraya girdiler.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen