Per. May 2nd, 2024


 

KYB Pazarı 2030’da 700 Milyon ABD Dolarını Aşacak

İş dünyasında süratle değişen dinamiklere ahenk sağlamak ve finansal güvenliği artırmak için geliştirilen ve Identify’ın hem Türkiye’de hem de Almanya’daki müşterilerine sunduğu “İşini Tanı” (KYB – Know Your Business) teknolojisi, şirketler için kıymetli bir dönemeç oluşturuyor. İşletmelerin çalıştıkları yahut çalışmayı planladıkları öteki işletmeleri tanımak için kimlik tespiti ve doğrulama süreçlerini içeren kritik süreçlerde kullanımı daha da yaygınlaşan KYB teknolojisi pek çok avantaj ve potansiyeli beraberinde getiriyor.

e-KYB pazarı büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor 

KYB, işletmelerin tedarikçileri, müşterileri yahut danışmanları üzere iş birliği yaptığı işletmelerin meşruiyetini doğrulamak hedefiyle yapılan bir doğrulama süreci olarak tanımlanıyor. Bu süreç, işletmenin kendisinin gerçekliğini onaylamayı ve işin gerisindeki bireyleri incelemeyi kapsıyor. KYB, fraud, kara para aklama ve öbür yasa dışı faaliyetleri önlemek için tasarlanmış bir hizmet olarak ön plana çıkıyor. Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan e-KYB pazarının büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını belirterek şunları belirtiyor: “Sektöre öncülük eden bir şirket olarak pazara ait her türlü bilgiyi inceliyor kıymetlendiriyoruz. 2023 tarihli son raporlara baktığımızda, 2022 yılında yaklaşık 250 Milyon ABD doları bedelinde global pazar büyüklüğüne sahip olan e-KYB pazarının 2030 yıllına kadar 700 milyon ABD dolarının üzerine çıkacağının öngörüldüğünü görüyoruz. Bu epeyce kabul edilebilir bir büyüme oranı bizce de çünkü bu teknolojinin gelecekte tüm dallarda ticari bağların inançlı bir formda yönetilebilmesi için yaygın olarak kullanılacağını biliyoruz” diyor.

KYB teknolojisi, iş dünyasında çeşitli bölümlerde kritik bir rol oynayarak, kıymetli avantajlar sunuyor. Bu alanların başında ise finans, perakende, e-ticaret, sigorta şirketleri geliyor. KYB teknolojisi bankacılık ve finansal kurumlar için müşteri hesaplarını açmadan evvel iş ortaklarının ve müşterilerin kimliklerini doğrulamak için kullanılıyor. Ayrıyeten, kara para aklama ve terör finansmanı üzere riskleri azaltmaya yardımcı oluyor. Fintech ve Kripto şirketlerinde bu teknoloji süratli ve tesirli doğrulama süreçleriyle müşterilerini itimatla yönetebilmek, yasal uyumluluklarını sağlayabilmek ve dolandırıcılık riskini minimize edebilmek gayesiyle kullanıyor.

Güvenilir Ticaret Ortamı KYB ile Mümkün Oluyor

KYB teknolojisi, perakende kesimi, tedarik zinciri idaresi ve B2B ilgilerinde iş ortaklarının ve tedarikçilerin güvenilirliğini değerlendirmede değerli bir rol oynuyor. Bilhassa büyük perakende şirketleri, KYB süreçlerini kullanarak iş ortaklarını daha güzel yönetebilir ve dolandırıcılık riskini azaltabilir hale geliyor. KYB, e-ticaret ve öbür online işletmeler için müşteri güvenliğini artırmak ve iş ortaklarıyla muteber alakalar kurmak ismine kritik bir değer taşıyor. KYB teknolojisiyle şirketler online ticarette dolandırıcılığı engelleyerek ve emniyetli bir iş ortamı sağlayabiliyor. Sigorta dalında faaliyet gösteren şirketler, müşteri profillerini değerlendirirken ve poliçe verirken KYB süreçlerini kullanarak daha emniyetli kararlar alabiliyor. Ayrıyeten, dolandırıcılığı önlemek ve yasal uyumluluğu sağlamak için KYB teknolojisi kıymetli bir araç olarak ön plana daha da çıkıyor.

Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan konuya ait olarak “12 yıllık Almanya deneyimimizin akabinde Türkiye’de KYC teknolojisinin öncüsü haline gelmiş bir marka olarak, artık de KYB teknolojisini müşterilerimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. KYB, işletmelerin kimliklerinin yasal olarak doğrulama sürecini içeriyor ve bu alanda yeni bir devrin kapılarını daha aralıyor. Artık hukuksal şahısların kimlik doğrulamaları, bu hizmeti sunan kuruluşlar tarafından yapılabiliyor ve bu süreç maddelerle düzenlenmiştir. KYB teknolojisini benimseyen işletmeler, müşteri bağlantılarında yasal uyumluluk ve rekabet avantajı elde ederek dalda öncü pozisyona yükseliyor. Biz, Identify olarak, entegrasyon ve uyumluluk süreçlerinde işletmelere uçtan uca, tam donanımlı hizmet sunarak riskleri en aza indiriyor ve dallarında rekabet avantajı kazandırıyoruz. Üstün Ar-Ge gücümüz ve teknolojik üstünlüğümüz sayesinde Identify, her kesime yönelik tahlil geliştirme yeteneğine sahip ve süratle büyümeye devam ediyor” diyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen