Sal. May 7th, 2024

BAŞKAN ALTAY: “ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”

 

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi, KOP Kalkınma Yönetimi ve Ilgın Belediyesi iş birliğiyle ilçeye kazandırılan kültür merkezi binasının açılışını gerçekleştirdi. Kültür merkezinin hem görünümü hem fiziki altyapısıyla Ilgın’a kıymet katan işlerden biri olduğunu belirten Lider Altay, 19 milyon liraya mal olan projenin güzel olmasını diledi. Konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yapan Lider Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak kentin her noktasında hizmet yürütüyoruz, bu işleri keyifle yapıyoruz. Hiçbir gürültü ve çekişme olmadan, birlik ve beraberlik içerisinde bu işleri yürütüyoruz. Bizler kentimize hizmet etmekten büyük bir memnunluk duyuyoruz, gurur duyuyoruz” diye konuştu.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi (KOP) Kalkınma Yönetimi ile Ilgın Belediyesi tarafından üretimi tamamlanan Ilgın Kültür Merkezi düzenlenen merasimle açıldı.

Açılışta konuşan Ilgın Belediye Lideri Yalçın Ertaş, Ilgın’ın tarihini, tabiatını, kültürünü bir adım daha ön plana çıkaracak, ilçenin toplumsal ve kültürel gereksinimlerini karşılayacak olan Ilgın Kültür Merkezi’ni açtıklarını belirtti. Ertaş, merkezin imalinde büyük dayanakları olan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’a ve KOP Kalkınma Yönetimi Lideri Murat Karakoyunlu’ya teşekkür etti.

“BAZEN ESERLER KONUŞUR”

KOP Kalkınma Yönetimi Lideri Murat Karakoyunlu, “Bazen eserler konuşur. Bu kapsamda biz ilçe belediyemiz ve büyükşehir belediyemizle birlikte başladığımızda bu proje, hayal ettiğimiz bu formda değildi. Büyükşehir Belediye Liderimizin katkısı, ilçe belediye liderimizin takviyesiyle birlikte çok hoş bir noktaya geldi. Bu tesisin bölgemiz için, ilçemiz için iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.

İL LİDERİ ANGI, LİDER ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Konya Vilayet Lideri Hasan Angı, Ilgın için hoş bir kompleksi hizmete açtıklarını tabir ederek, “Bu yapıtın ortaya çıkmasında değerli Büyükşehir Belediye Liderimizin, KOP Başkanlığımızın ve ilçe belediyemizin büyük emeği var. Onların hoş katkıları bu halde bir yapıtı bedene getirdi. Ben hepsine başka ayrı teşekkür ediyorum. Geçmişinde ihtişamı, görkemi olan bu ilçeye bugünün muhtaçlıklarını karşılayacak gelecek jenerasyonlara miras bırakacağımız bu hoşluklar devrin yöneticilerinin çabalarıyla ortaya çıkıyor” sözlerini kullandı. 

“KÜLTÜR MERKEZİ ILGIN’A KIYMET KATAN İŞLERDEN BİRİ OLDU”

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay ise kültür merkezinin hem fiziki görünümü hem fiziki altyapısıyla Ilgın’a bedel katan işlerden biri olduğunu tabir etti. 
Projeyi, KOP Yönetimi ile birlikte yaklaşık 19 milyon lira maliyetle hayata geçirdiklerini lisana getiren Lider Altay kültür merkezinin güzel olması temennisinde bulunarak kelamlarına şöyle devam etti: “Büyükşehir maddesiyle birlikte ilçelerimizde aslında üç temel gaye ortaya koymuştuk. Birincisi, altyapısı tamamlanmış ilçeler. Birinci olarak itibar caddeler yapılmaya başlandı. Artık biz Ilgın’ın en kıymetli altyapı eksiklerinden birisi olan arıtma tesisleri ile ilgili çok değerli bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 250 milyon lira maliyetle, Ilgın ilçe merkezinin atık sularını arıtarak, etrafa ziyan vermeyecek bir hale getirilmesiyle ilgili bir proje yürütüyoruz. Şu an inşaatımız devam ediyor. İnşallah 2024 yılı içerisinde bunu da tamamlayarak Ilgın’ımızın en temel etraf meselelerinden birisini çözmüş olacağız.” 

“OSMANLI KENT MEYDANI’NI 2024 YILI İÇERİSİNDE HİZMETE SUNACAĞIZ”

İkinci temel amaçlarının ilçede yaşayan vatandaşların gelirlerini yükselterek ziraî üretimden ve hayvansal üretimden aldıkları hissesi artırmak olduğunu vurgulayan Lider Altay, “Bunun için tekrar belediye liderimizle birlikte, KOP yönetimiyle birlikte hayvan pazarının imalatı tamamlandı ve şimdiki bedelle yaklaşık 53 milyon liralık sulama projesini de Ilgın’da hayata geçirdik. Fide ve fidan takviyesinde de bulunuyoruz. Zira ilçede yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerini artırmak istiyoruz. Üçüncü temel maksadımız ise toplumsal hayatı geliştirmek ve Konya merkezdeki toplumsal hayatın ilçelerde oluşmasını sağlamak. Öncelikle Aile Sanat Merkezlerimiz gerçekleştirildi. ASEM’lerimizin, içinde yüzme havuzuyla ve meslek edindirme kurslarıyla imalini tamamladık. Sonra öğrencilerimiz için Bilgehanelerimizi açtık. Çabucak yan tarafta Osmanlı Kent Meydanı’nın inşaatı devam ediyor. Şu anda taban iyileştirmelerini yapıyoruz. Yaklaşık 250 milyon lira bedelle onun da inşaatını inşallah en kısa müddette, 2024 yılı içerisinde bitirerek sizlerin hizmetine sunmuş olacağız. Böylelikle kelam verdiğimiz üzere hem altyapıda hem üstyapıda toplumsal alandaki faaliyetleri bir bir gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı. 

BAŞKAN ALTAY KONYA’DAKİ BİRLİK BERABERLİĞE DİKKATİ ÇEKTİ

Tüm bu işlerin birlik ve beraberlik içerisinde yapıldığının altını çizen Lider Altay kelamlarını şu formda sürdürdü; “Biraz evvel vilayet liderimiz tabir etti. Evvelki periyot Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un kentimize çok kıymetli takviyesi var. Ben de kendisine teşekkür ediyorum. Bir kıymetli teşekkürü de kıymetli vilayet liderimize. Siyaseten hepimizin ağabeyi Hasan abi, kurucu vilayet liderimiz. Onun riyasetinde biz de Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak kentin her noktasında hizmet yürütüyoruz ve bu işi keyifle yapıyoruz. Hiçbir gürültü ve çekişme olmadan, birlik ve beraberlik içerisinde bu işleri yürütüyoruz.”

 “ILGIN’IMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yaklaşan mahallî seçimlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Lider Altay, “Konya’nın en düzgününü yapacağına, en düzgün adayları seçeceğine inancımız tam. Bizler kentimize hizmet etmekten büyük bir memnunluk duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Hazreti Mevlana’nın kentine, Selçuklu’nun Darü’l-Mülkü’ne hizmet ediyoruz. Ilgın da bu manada hazreti Mevlana ve Evliya Çelebinin bile takdirini kazanmış; hamamlarıyla, hoş insanlarıyla, kaliteli insanlarıyla en hoş ilçelerimizden birisi. İnşallah bundan sonra da Ilgın’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. KOP Yönetimimize ve Ilgın Belediyemize bu hususa gösterdikleri dayanaklarından ötürü teşekkür ediyorum. Kültür merkezimizin güzel olmasını temenni ediyorum” kelamlarıyla konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının akabinde bünyesinde 4 adet dükkan, bebek ve çocuk kütüphanesi, fuaye alanları, 400 kişilik çok hedefli konferans ve sinema salonu bulunan Ilgın Kültür Merkezi hizmete açıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen