Per. May 2nd, 2024


Antalya Belediye Lideri Muhittin Böcek, Antalya’nın Almanya’daki kardeş kenti Nürnberg’i ziyaret etti.

Kardeş kent münasebetlerinde 26’ncı yılına giren Antalya ile Nürnberg ortasındaki ilgiler karşılıklı ziyaretlerle pekişiyor. Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Nürnberg Belediye Lideri Marcus König’in daveti üzerine Nürnberg’i ziyaret etti. König, kardeş kent bağlarının 25’inci yılı kutlamaları kapsamında geçtiğimiz yıl Antalya’yı ziyaret etmişti.

 

MİSAFİR DEFTERİNİ İMZALADI

Nürnberg Belediye Lideri Marcus König’i makamında ziyaret eden Lider Böcek, belediye konuk defterini imzaladı. Lider Muhittin Böcek ve Nürnberg Belediye Lideri Marcus Konig, iki kent ortasındaki dostluk bağları, iş birliği ve yeni projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette, Antalya Büyükşehir Belediye Lider Danışmanı Osman Ayık, Nürnberg Belediye Meclis Üyeleri Aynur Kır, Cengiz Şahin, Kilian Sendner, Antalya-Nürnberg Kardeş Kent Derneği Lideri İstek Özlek, Dr. İsmail Baloğlu, Memleketler arası Bağlar Antalya Danışmanı Louis Prada da hazır bulundu.

 

EN AĞIR MÜNASEBETİMİZ NÜRNBERG’LE

Başkan Muhittin Böcek, Antalya Nürnberg’in kardeş kent bağlantılarında 26’ncı yılını kutladığını belirterek, “İki kent ortasında ağır kardeşlik ilgileri bulunuyor. Bu kardeşlik ve dostluğun devamını canı gönülden diliyorum. Antalya’nın öteki kardeş kentleri de var lakin en hoş çalışmaları Nürnberg ile yapıyoruz” dedi.

İki hafta evvel Nürnberg’den gelen basın heyetini Antalya’da ağırladıklarını hatırlatan Lider Böcek, iki kentin 26 yıllık süreçte çok hoş dostluklar kurduğunu tabir etti. Lider Böcek, Nürnberg’te her yıl Aralık ayında kurulan Noel pazarında Antalya’nın stant açarak yer alacağını kaydetti. Daha sonra Nürnberg Belediye Lideri Marcus König, Lider Muhittin Böcek onuruna bir yemek verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen