Pts. May 6th, 2024

Yarınlara daha yeşil ve daha çağdaş bir Bayraklı bırakmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi; Portekiz’in Portimao Belediyesiyle iş birliği yaparak AB takviyeli “Yeşil Gelecek için Kent Eşleştirme” programını hayata geçirecek. ‘Sürdürülebilir Tüketim İçin Pratik ve Pedagojik Deneyim’ isimli proje kapsamında iki belediye kardeş kent olacak, yeşil gelecek, sürdürülebilirlik, tabiat ve etraf temalı projeler hayata geçirilecek. Bayraklının iklim ahenk hareket planı hazırlanması, iklim değişikliği ve kalkınma konusunda da mahallî stratejiler geliştirilecek. Lider Serdar Sandal, “Gelecek jenerasyonlara karşı sorumluluğumuz var ve çocuklarımıza yeşil bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu nedenle iklim değişikliği, tabiat, etraf, yeşil Bayraklı ve yeşil gelecek projelerini çok önemsiyoruz” dedi.

 

PORTEKİZ’DEN KARDEŞ BELEDİYE

Avrupa kentleri ortasındaki diyalogların geliştirilmesi ve Bayraklı için daha yeşil bir gelecek sağlanmasını içeren Avrupa Birliği Proje’si kapsamında Portekiz-Portimão Belediyesi ile birlikte hibe almaya hak kazanan Bayraklı Belediyesi, ilçenin yarınları için harekete geçti. ‘Sürdürülebilir Tüketim için Pratik ve Pedagojik Deneyim’ (TownTTGS-/155- ‘BiomaterialKIT- Practical and Pedagogical Experiment) isimli proje ile belediyeler kardeş kent olacak; iki belediye ve ülke ortasındaki düzgün uygulamalar paylaşılacak ve  diyaloglar geliştirilecek.

 

DOĞA, ETRAF VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Geçtiğimiz günlerde imzalanan kontratların akabinde resmen uygulanmaya başlanan ve 12 ay boyunca sürecek program çerçevesinde tabiat, etraf, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma planları üzere bahislerde ortak projeler üretilecek. Projenin tanıtım toplantısı 4 Aralık’ta iki proje ortağı ülkenin temsilcilerinin de iştirakiyle yapılacak. Tamamı AB tarafından finanse edilecek hibe programına Bayraklı Toplumsal Aktiflik Merkezi’nden de 100 öğrenci ve ailesi dayanak verecek. Bayraklı Belediyesi, yeşil mutabakat, iklim ahenk planı ve iklim çalışmalarında proje izleme ve kıymetlendirme yapacak. Lojistik sağlama, eğitim seminerleri organize etme üzere hususlarda da projeye katkı sağlanacak. İki ülke ortasında diyalogların geliştirilmesinin hedeflendiği projede global ısınma, iklim krizi hususlarında farkındalık yaratılacak.

 

“GELECEK JENERASYONLARA KELAMIMIZI TUTUYORUZ”

Bayraklı Belediye Lideri Serdar Sandal, “Bayraklı’nın geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. Gelecek jenerasyonlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmakla ilgili hepimize büyük misyonlar düşüyor. Sorumlu olduğumuz çocuklarımıza daha yeşil bir Bayraklı bırakmak istiyoruz. O nedenle bunu yerelden hareketle başlatarak birebir vakitte bir farkındalık da yaratıyoruz. Dahil olduğumuz Avrupa Birliği projesi ile ülkeler ortasındaki diyalogların artırılmasını sağlayacağız hem de daha yaşanabilir bir gelecek için ortak projeler üretip, birlikte çalışacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen