Cts. Nis 27th, 2024


Başkan Soyer Buca Onat Tüneli ve ilişki yolunu inceledi

“İzmir’in 100 yılını kurtaracak bir eser”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Buca ile Bornova’yı birbirine kesintisiz bağlayacak Onat Tüneli ve temas yolu projesindeki çalışmaları inceledi. 2024 sonunda irtibat yollarının 2025’te ise tünel projesinin tamamlanacağını tabir eden Lider Soyer, “İzmir’e, gelecek 100 yılını kurtaracak çok değerli bir eser kazandırıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak Buca Onat Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Lider Tunç Soyer, birinci olarak projenin tünel etabını ziyaret etti. Tünel içindeki çalışmaların akabinde mayıs ayında açılışı yapılan otogar viyadük yolu ile tünel girişi ortasındaki irtibat yolu çalışmasını inceledi.

İncelemenin akabinde açıklama yapan Lider Soyer, “Manisa girişinden kent merkezine, Konak’a 45 dakika süren seyahati 10 dakikaya indirecek çok büyük bir yatırım yapıyoruz. Münasebetiyle da kent içindeki trafiği rahatlatmış olacağız. Hem o ağır araç trafiğini kente sokmamış olacağız, hem de çok kolay bir halde vatandaşın kent merkezine ulaşımını sağlayacağız” formunda konuştu.

“Çok büyük bir yatırım”

Başkan Soyer, “Çok büyük bir yatırım. Biz 550 milyon liralık bir yatırımla başlamıştık fakat şimdiden 2 milyar 200 milyon liranın üzerine çıktı. Türkiye’nin bu enflasyon ortamında kim bilir kaça bitecek. Ancak biz vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar devam edeceğiz. Müteahhidimizle de son derece uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Geçmişte pandemi nedeniyle, zelzeleler nedeniyle kaybettiğimiz vakti telafi ediyoruz. 2024 sonunda bulunduğumuz kavşak düzenlemesini ve viyadüğe olan ilişkiyi bitirmeyi planlıyoruz. 2025 yılı içinde de her iki tüneli açmış olacağız. Münasebetiyle İzmir çok büyük bir yatırım kazanacak. Yalnızca burada 160 arkadaşımız çalışıyor.  Çok ağır bir tempoda çalışılıyor. İnşallah İzmir’e, gelecek 50 yılını, 100 yılını kurtaracak çok değerli bir eser kazandıracağız. Onun heyecanı ve gururuyla çalışıyoruz” formunda konuştu.

Tünellerin yarısından fazlası tamamlandı

7 gün 24 saat aralıksız süren çalışmalarda tünel hafriyatının yarısından fazlası tamamlandı. 2 bin 543 metre sağ tüp, 2 bin 508 metre sol tüp olmak üzere toplam 5 bin 51 metre uzunluğa sahip tünellerin 2 bin 610 metresinin hafriyatı bitti. Kesintisiz bir halde devam eden projenin tünel çıkışında bulunan kavşak bölgesinde toprakarme ve sıyırma hafriyatları, yağmursuyu menfez imalatları ve istinat duvarı çalışmaları da tünel hafriyat çalışmalarıyla eş vakitli olarak sürdürülüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen