Sal. Nis 30th, 2024


Nissan, Japonya Mobilite Fuarı’nda büsbütün elektrikli, yüksek performanslı Nissan Hyper Force konseptini tanıttı

Nissan artık ve gelecekte mobilitedeki güce yönelik her şeyi kapsayan yaklaşımını sergilerken, elektrikli araç tanıtımlarına sürat kesmeden devam ediyor, son tanıttığı Nissan Hyper Force da dahil olmak üzere etkileyici bir elektrikli araç konsepti serisiyle gelecekteki müşteri muhtaçlıklarını ve ömür biçimlerini öngörüyor ve karşılıyor.

Nissan Japonya Mobilite Fuarı’nda beş “hiper” konsept araçtan oluşan yenilikçi serisinin yankı uyandıran finali olan Nissan Hyper Force’u tanıttı. Fuar öncesinde 3 Ekim’den bu yana her hafta bir elektrikli araç konsepti tanıtan Nissan, gelecekteki müşteri gereksinimlerini ve ömür stillerini geniş bir yelpazede öngörme ve insanların ömürlerini yenilik ve heyecanla zenginleştirme marifetini sergiledi.

Nissan Lideri ve CEO’su Makoto Uchida basın toplantısında şunları söyledi: “Bugün sergilenen beş konsept araba de geleceğin sembolüdür ve ‘başkalarının yapmadığını yapmaya cüret et’ halindeki kuruluş ruhumuzu somutlaştırmaktadır. Daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için mobilitenin ötesine geçerek elektrikli araç inovasyonlarımızı geliştirdik. Elektrikli araçlar, tutkulardan ve hayallerden ödün vermeden herkes için daha pak, daha inançlı ve daha kapsayıcı bir dünya yaratma geleceğimizi sembolize ediyor. İnovasyonun gücü sayesinde Nissan, herkesin mobilite heyecanını yaşayabileceği bir gelecek yaratıyor.”

 

Nissan Hyper Force, ezber bozan bir hiper elektrikli araç

Nissan Hyper Force, yarış pistinin adrenali için yanıp tutuşan ancak tıpkı vakitte etraf şuuruna sahip yarış tutkunları ve oyuncular için tasarlandı. 

Tamamen elektrikli yüksek performanslı harika Nissan Hyper Force, sürüş keyfinde en üst seviyeyi sunmayı amaçlarken birebir vakitte günlük kullanım için yüksek çevresel performans ve konfor sunuyor.

Özünde, hassas ve süratli ivmelenme ile 1.000 kW’a kadar güç üretebilen, optimum tartı dengelemeli, büsbütün katı hal bataryalı, yüksek çıkışlı, büsbütün elektrikli bir güç aktarma organı yer alıyor. 

Güçlü tutunma kuvveti, Nissan’ın e-4ORCE dört tekerlekten denetim teknolojisinin gelişmiş bir formu ve yüksek dirençli karbon içeren hafif gövde, pistlerde ve virajlı yollarda gelişmiş viraj alma ve fevkalâde yol tutuşu vaat ediyor.

Geniş ve dik orantılara sahip dış tasarım, altındaki performansı yansıtan bahadır geometriyle kusursuz bir halde birleşen şık kıvrımların bir karışımı. Ön ve art lambalar üzere ögeler, Nissan’ın yüksek performanslı arabalarına hürmet duruşu niteliğinde. 

Dış tasarım, NISMO yarış takımıyla birlikte geliştirilen ve güçlü tutunma kuvveti üreten yüksek aerodinamik performansa ulaşıyor. Ön kaputun altındaki iki katmanlı aerodinamik yapı hem güçlü tutunma kuvveti hem de yüksek soğutma performansı sağlıyor. Bu ortada, çift düzeyli art difüzör hava akışını en yeterli halde denetim ediyor. Ön kanatlar, ön çamurluk kapağı ve art kanadın her iki ucu eşsiz etkin aero fonksiyonelliğine sahipken, yeni geliştirilen bir plazma aktüatörü virajlarda yol tutuşunu en üst seviyeye çıkarmak ve iç tekerlek kalkışını en aza indirmek için hava ayrılmasını bastırıyor. Hafif dövme karbon jantlar aerodinamiğe ve fren soğutmasına yardımcı oluyor.

Konsept, “R” (yarış) ve “GT” (grand touring) olmak üzere iki sürüş moduna sahip. Grafiksel kullanıcı arayüzü moda nazaran renk ve imaj değiştirebiliyor ve sürüş şartlarına uygun olarak şoför için en gerekli bilgileri anında görüntülemek üzere tasarlandı.

R modunda kabin kırmızı renkte aydınlatılıyor ve konsantrasyonu desteklemek için şoförün etrafında merkezlenmiş sezgisel bir kokpit oluşturuluyor. Gösterge paneli şoförün etrafındaki kokpit hissini geliştirmek için oturma alanına yanlışsız uzanıyor. Bu ortada, direksiyon simidinin etrafındaki dört uydu ekranı lastik tutuşunu ve sıcaklığını, hava basıncını, fren rotoru sıcaklığını, güç dağılımını ve yarış için çok kıymetli öteki bilgileri gösteriyor.

GT modunda ise kabin mavi renkte aydınlatılıyor ve direksiyon simidini çevreleyen ekranlar uzaklaşarak bir ortaya geliyor. Böylelikle konforlu bir sürüş için klima, ses, süspansiyon ve dengeleyici ayarları dahil olmak üzere daha kolay bir bilgi-eğlence arayüzü ile sürükleyici bir tecrübe sağlıyor.

Süspansiyon ve dengeleyiciler, dünyada bir birinci olarak, sürüş sırasında ekrandan kolay kolay denetim edilebilir halde tasarlandı.

Sürücü ve ön yolcu koltukları, uzun aralıklı konforlu sürüşe imkan tanıyan hafif, son derece sert karbon fiberden yapıldı ve dört noktalı emniyet kemerleri ile donatıldı.

Güvenlik, bu konsept arabanın denkleminde çok değerli bir rol oynuyor. Hiper LIDAR’lı gelişmiş otonom sürüş ve spor sürüş için ayarlanmış bir dizi sensör sayesinde araç hem halka açık yollarda hem de pistte yüksek seviyede güvenlik sağlamak üzere tasarlandı.

Nissan Hyper Force’un cazibesini artıran ise hem gerçek hem de sanal dünyada sıkıntısız bir sürüş sağlayan yenilikçi bir artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) tecrübesi. Araç durduğunda şoför, vakte karşı yahut çevrimiçi yarışçılara karşı müsabakayı sağlayan modlarla birlikte oyunlaştırılmış bir sürüş tecrübesine girmeyi sağlayan VR için kör vizörlere sahip özel bir kask kullanabiliyor. AR için iskelet vizörleri kullanarak, şoför bir pistte kendi, arkadaşlarının ve hatta profesyonel şoförlerin gerçek dünyadaki pistlerde sürüş maharetlerini inançlı bir biçimde sergilemelerine imkan tanıyor.

Performans arabası cinsinde bir paradigma değişimine işaret eden Nissan Hyper Force, etrafa hassas müşterilerin daima gelişen tercihlerine hitap ediyor. Etraf dostu olması, heyecan verici performansı ve üstün güvenlik donanımlarıyla bu konsept, Nissan’ın yeni jenerasyon büsbütün elektrikli yüksek performanslı muhteşem araba vizyonunu yansıtıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen