Cum. May 3rd, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis ve Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ı konuk etti. Lider Vekili Mustafa Özuslu, “Bütün dünyada muhtaçlığımız olan şey barış, bunu savunmalıyız. Barış ortamında bütün faaliyetler düzgün ilerler” dedi.  

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis ve Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, İzmir Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mustafa Özuslu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette bölgede süren savaş ve ulu başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün barış kelamları gündeme gelirken, İzmir ile olan ve ileride yapılabilecek mutabakatlar konuşuldu.

Dört gün sonra Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlanacağını hatırlatan ve ulu başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün de barışın daim olması için çalıştığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mustafa Özuslu, “Barışın tesis edildiği ortamlarda herkes daha fazla iktisat konuşur, üretim, gelir artışı olur, müreffeh bir hayat konuşulur. Sahiden sürdürülebilir, geleceğe taşınabilecek bağlantılar güçlü ekonomik bağlantılardır. Beşerler gelecek, birlikte çalışacaklar, alakalar bu türlü gelişiyor. Bunun için de barışa muhtaçlık var. Bütün dünyada gereksinimimiz olan şey barış, bunu savunmalıyız. Barış ortamında bütün faaliyetler yeterli ilerler” dedi.  
 
Bodnar: “İzmir en sağlam kentlerden”

İzmir’e birinci kere geldiğini belirten Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “İzmir çok değerli bir kent. Ukrayna da bağlantı ve işbirliği konusunda değerli bir kent. Çok fazla ortak özelliği var. İzmir’de daima olarak yaşayan Ukraynalılar da var. Şu an tahminen Ukrayna âlâ bir vakitte değil lakin en kahramanca olduğu vakitte diyebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlamak isterim. Atatürk’ün çok güçlü, çok saygıdeğer liderliği bizim için de örnek oluşturuyor” dedi. Çernivtsi kenti ile İzmir’in kardeş kent olması için çalışmalar başladığını hatırlatan Bodnar, “Kardeş kent mutabakatı imzalamaktan memnuniyet duyarız, İzmir en muteber kentlerden bir tanesi. Ulaşım manasında da gelişmiş bir kent. Savaş bittikten sonra çok daha düzgün imkanlar olacak” dedi.

 

Degutis: “Karşılıklı olarak konuşabilirler”

İzmir’in finalist olduğu 2026 Avrupa Gençlik Başşehri süreciyle ilgili konuşan Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, Litvanyalı iş adamlarının İzmir’de nizamlı bir biçimde iş kontakları kurduğunu söyledi. Mantas Kvedaravičius’un direktörlüğünü yaptığı Mariupolis 2 belgeselinin gösterimi için geldiklerini tabir eden Degutis, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutluyoruz. İzmir’in Avrupa Gençlik Başşehri adaylığı kıymetli. Belediyelerimizdeki arkadaşlarımız karşılıklı olarak konuşabilirler, birbirlerinden faydalanabilirler diye konuşmuştuk. Litvanya’dan bir iş heyeti İzmir’i ziyaret etti ve çok hoş görüşmeler de gerçekleşti” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen