Pts. May 13th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Türk Delegasyonu Lideri olarak bulunduğu Avrupa Kurulu Kongresi 45. Konseyinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yılı münasebetiyle bir aktiflik düzenledi. Kongre Lideri Marc Cools ile TBB Lideri Yücel Yılmaz’ın da katıldığı aktiflikte kongre üyelerine yönelik yaptığı konuşmada dünyaya seslenen Lider Büyükakın, ‘’Ukrayna ve Filistin’de çocuklar ve bayanlar çok güç şartlar altındalar. Kentlerin alt yapısına saldırıyorlar. Sorumsuzluk içindeki hükümetlere insani şartlara uygun adım atmaları için davette bulunuyorum’’ dedi.

 

ATATÜRK VE ARKADAŞLARINI ANDI

Kongrenin fuaye alanında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını bir aktiflikle kutlayan Lider Büyükakın, dünya gündemine ait de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir defa daha anan Lider Büyükakın, ‘’Türk heyetinin lideri olarak sizleri selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz aktifliğe katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. 100 yıl evvel Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için çok büyük gayret ve fedakârlık gösterdi. Bu aktiflik vesilesiyle bir sefer daha Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını anıyorum’’ sözünü kullandı.

 

ÇOCUKLAR VE KADINLAR

Ukrayna ve Filistin’de yaşananlara da değinen Lider Büyükakın, ‘’Bu vesileyle dünyadaki kimi bahislere değinmek istiyorum. Bilhassa sivil insanları etkileyen hususlar. Çocuklar ve bayanları etkileyen mevzular. Ukrayna ve Filistin’de tüm temiz beşerler hükümetlerin sorumsuz ataklarına maruz kalıyor. Kentlerin altyapısına saldırıyorlar. Kabul edilmesi hayli sıkıntı şartlar yaşanıyor Ukrayna ve Filistin’de. Bu yüzden sorumsuzluk içindeki hükümetlere de insani şartlarla ilgili olarak hukuka uygun adımlar atmalarına yönelik davette bulunuyorum’’ açıklamasını yaptı.

 

PORTEKİZ HEYETİYLE MUTABAKAT

Öte yandan Avrupa Kurulu Kongresi 45. Genel Konseyinde Portekiz Heyeti ile işbirliği ve dayanışma mutabakatı imzalandı. Lider Büyükakın, iş birliği ve dayanışma protokolünün imzalanması nedeniyle Portekiz Heyet Lideri ve heyetine, Türk Heyeti Lideri olarak teşekkür ettiğini vurguladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen