Pts. Nis 29th, 2024


PUMA, F1 İştirakinin Kreatif Yöneticisi Olarak A$AP Rocky’yi Seçti

 

Uzun soluklu iş geliştirme sürecinde, dönüştürücü ve sonlu sunulan dizayncı imzalı eserler ve pazarlama konseptleri geliştirilecek

 

 

Spor giysi şirketi PUMA, yaratıcı müzik sanatkarı ve dizayncı A$AP Rocky ile uzun vadeli bir yaratıcı iş birliği başlattığını resmi olarak duyurdu. Motor sporları bölümünde esaslı tecrübeye sahip A$AP Rocky, spor ve sokak giysisinin kesişmesine odaklanan kategorinin Kreatif Yöneticisi olacak. Rocky, gücüyle ve çalışmalarıyla PUMA’nın F1 ile yaptığı yeni iş birliğine odaklanacak, markanın dönem dizaynlarına taraf verip ileri taşıyacak ve hudutlu sayıda sunulan dizayncı imzalı eserler tasarlayacak. 

 

Bu yılın başlarında F1 ile uzun soluklu iş iştiraki başlatan PUMA, tüm yarışlarda geçerli olmak üzere özel lisans sahibi ve pist alanı mağazacısı olduğunu duyurdu. Spor bölümünde uzun yıllara dayanan geçmişe ve mirasa sahip PUMA, sokak giysisinin ve modanın pistlerin dışındaki tesirini keşfetme merakını sürdürüyor. A$AP Rocky’nin moda bilgisi, kendi şekli ve kültürel alandaki uzmanlığı ise büyüyen F1 kitlesine yeni bir bakış açısı kazandıracak.

 

Rocky, markaya evreli olarak katkı sunacak ve iş birliğinin çabucak başında, “in the lab” isimli iş gelişme odaklı bir kuluçka stili yaklaşımla, kategoriyi nereye taşıyabileceğine dair yaratıcı keşiflere başlayacak. Yılın geri kalanında ise markanın görsel çalışmalarına ve görüntü içeriklerine katkı sunacak. Rocky’nin hem kreatif yönetici hem de üretimci olarak art planda çalıştığı birinci kampanya, Amerika’daki otomobil kültürüne ve bunun sokak giysisi ve moda üzerindeki tesirine odaklanıyor.

 

Yılın ilerleyen vakitlerinde Rocky, çok hudutlu sayıda üretilecek bir PUMA x F1 koleksiyonu çıkaracak. Bu giysi ve aksesuar koleksiyonu, büyük kitleler tarafından izlenen F1’in 2024 yarışlarında sunulacak olan sonlu üretim dizayncı koleksiyonu dizisinin ön gösterimi olacak.

 

Rocky, 2024 yılında yaratıcılık hünerlerini Miami’den başlayarak çeşitli Grand Prix yarışlarında gösterecek. PUMA ve F1 ekipleriyle ortaklaşa olarak kendisi tarafından tasarlanan koleksiyonların yer aldığı yarışların her birindeki eser faaliyetlerinde küratörlük yapacak olan Rocky, ilgili koleksiyonları kapsayan tüm pazarlama çalışmalarında kreatif yönetici olarak da bulunacak.

 

Yarış giysilerinden taraftar kıyafetlerine ve moda giysiye kadar uzanan tüm PUMA x F1 eserlerinin yaratıcı tasarım süreçlerine 2025 yılına kadar daha fazla entegre olmayı hedefleyen Rocky, yenilikçi eser dizaynları ve pazarlama konseptleri sunarak kategoriye yeni bir soluk getirecek ve pazarlama faaliyetlerine dahil olmayı sürdürecek. Rocky, PUMA ve F1 iş birliğiyle daha fazla kitleye ulaşmayı, kendisi ile sokak giysisi, moda ve spor ortasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyor. 

 

 

PUMA üzere ikonik ve F1 üzere yenilikçi markalarla çalışmanın nitekim ilham verici olduğunu belirten A$AP Rocky, “Dünya neler yaptığımızı gördüğünde, markaların risk alma ve farklı yaratıcılarla çalışma yaklaşımlarında bir değişim yaşanacağına inanıyorum” dedi. 

 

A$AP Rocky ile çalışmaktan çok büyük heyecan duyduklarını söyleyen PUMA’nın Baş Eser Sorumlusu Maria Valdes, açıklamalarına şöyle devam etti: “İnanılmaz bir yeteneğe, parlak fikirlere sahip olan ve markamıza yatırım yapan A$AP Rocky, yeni kitleleri kendine çeken ve tartışmasız bir biçimde pistleri altüst eden, geliştirilmiş, sonlu sayıda ve dizayncı imzalı F1 yarış eserleriyle, kendi vizyonunu dünya çapında sergileyecek. Gelecekte PUMA x F1 serisindeki tesirini daha faza göreceğimiz A$AP Rocky, sporu ve kültürü ileriye taşımaya yardımcı olmaya devam edecek.”

 

F1 Lisanslama ve Gaming Lideri Oliver Boden ise şunları aktardı: “Bu duyuru, PUMA ile süren iş iştirakimizin heyecan verici bir dönüm noktasına işaret ediyor. A$AP Rocky’nin yaratıcılığı ve inovasyona olan bağlılığı, F1’in giysi alanındaki vizyonuyla ve gelişmesiyle eksiksiz bir formda örtüşüyor. PUMA ve F1 serisini tasarlamak, geliştirmek ve F1’i yeni kültürlere ve hayat usulü alanlarına entegre etmek ismine A$AP Rocky iş birliğini dört gözle bekliyoruz.”

 

2023 ve 2024 koleksiyonları ve koleksiyon eserlerinin hangi perakendecilerde bulunacağı hakkında daha fazla bilgi yakında paylaşılacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen